Blogg

« juli 2006 | Main | september 2006 »

torsdag augusti 31 2006

Charter i Sverige!

I år har svenska charterföretag satsat på resor som går långt bort. Bland annat har Apollo gjort en satsning på Kina. Samma företag rapporterar även en ökning på 200 % när det gäller resor till Thailand i vinter.

Men de tyska charterbolagen gör en motsatt satsning. Från och med 9 juni 2007 kommer nämligen charterbolagens flyg avgå från Düsseldorf i Tyskland till Axamo i Småland, som ska bli det nya sommarparadiset för tyska stadsbor.

Källa: Standby

Posted by Ulrika Rudqvist at 02.02em to Aktuellt | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkonsdag augusti 30 2006

Travelstart i Baltikum

Malmö 24 augusti, 2006

Pressmeddelande från Travelstart:
Travelstart bygger i Baltikum genom joint venture

Lågprisflygbolagen banar vägen för Internetresebyråer.

Travelstart i joint venture med Baltikums största resebyrå

Travelstart, pionjärer och en av Skandinaviens ledande Internetresesäljare har skrivit avtal med K.I.T.A.S, om ett joint venture för att bilda Baltikums ledande Internetresehandel.

K.I.T.A.S är holdingbolag för det ledande resekonsortiet med bland annat West Express och Wrislit som varumärken. I Baltikum har gruppen 300 anställda, 25 kontor och en årsomsättning på drygt en halv miljard kronor.

Det samägda bolaget, Travelstart Baltics, kommer att använda båda bolagens resurser under varumärket Travelstart.

K.I.T.A.S. får genom samarbetet tillgång till Travelstarts egenutvecklade teknikplattform som förutom e-commerce och bokningsteknologi innehåller mid, backoffice, robotbiljettering samt teknik för Internetmarknadsföring, nyhetsbrevshantering och svarshantering av e-post.

”Vi har paketerat alla processer i bolaget. Detta gör att vi har ett koncept som är lätt att exportera. Vi har länge kikat på Baltikum och vi vet att lågprisflygbolagen gör ett bra jobb där. Där det funkar för dem funkar det för oss. När dörren öppnades genom K.I.T.A.S var det bara att slå till” säger Stephan Ekbergh Travelstarts VD.

Samarbetet kommer att lanseras under sen höst 2006.

Posted by Ulrika Rudqvist at 01.25em to Livet på kontoret | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktisdag augusti 29 2006

Vietnam växer

Thailand har blivit ett lika självklart resmål som Kanarieörna och Mallorca när vi flyr kylan i Sverige. Länderna runt Thailand har länge varit populära bland backpackers men det är först i år som charterföretagen verkligen satsar på hela Sydostasien.

Ett land vars popularitet växer snabbt är Vietnam, vilket är en lättande nyhet för invånarna. Vietnam är i stort behov av en ökad turism. När larmen om fågelinfluensan spred sig i massmedia var vietnameserna rädda. Skulle det här ge samma effekt som sars för Kina?

Men turisterna struntar i massmedia. Ökningen från Danmark(!) var hela 26 % det senaste året  skrev Travelaid i lördags.

Och inte är det konstigt att Vietnam blir populärare. Priserna är väldigt låga, stränderna orörda, folket trevligt och sevärdheterna många. Vissa påminns om ett Thailand för 25 år sedan.

Kanske är det här ett bevis på att vi börja slå dövörat till när vi får läsa den ena skräcklöpsedeln efter den andre.

Källa: Travelaid

Posted by Ulrika Rudqvist at 07.35em to Resmål | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkmåndag augusti 28 2006

Bombdåd i Marmaris

I går kväll inträffade tre explosioner i den turiskiska badordet Marmaris. Tio brittiska turister skadades och fördes till sjukhus.

Utrikesdepartementet har ännu inte valt att lägga ut en avrådan från sin hemsida, eller någon information om säkerhetsläget.

Om du ska besöka Turkiet kan det vara bra att följa utvecklingen på Svenska ambassadens hemsida. Den finner du här.

Posted by Ulrika Rudqvist at 01.36em to Aktuellt | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkonsdag augusti 23 2006

Bagageregler i Storbritannien!

Om du ska resa till eller från Storbritannien kan det vara nyttigt att läsa igenom följande information som svenska ambassaden i London har skrivit:

Den 14 augusti 2006 sänktes säkerhetsnivån något. Passagerarkontrollerna är dock fortfarande stränga, vilket ofta leder till förseningar. Plan kan också vara inställda. Information om vilka flyg som ställs in lämnas av respektive flygbolag.
Passagerare uppmanas ta god tid på sig både för resan till flygplatsen och för incheckningen.

Brittiska myndigheter ser kontinuerligt över vilka regler som gäller för vad som får tas med på planet som handbagage. Alltjämt gäller begränsningar. Information om detta finns på följande hemsidor:

Storbritanniens inrikesministerium
www.homeoffice.gov.uk

Luftfartsmyndighet
www.baa.com

Där anges bland annat att

* Varje passagerare får endast ta ett handbagage (maximalt 45 cm långt, 35 cm brett och 16 cm djupt) genom flygplatsens säkerhetskontroll. Allt som passagerare bär på kommer att röntgas.

* Inga vätskor (inkl. hygienartiklar) är tillåtna genom flygplatsens säkerhetskontroll, förutom några särskilt angivna. Tillåtet är receptbelagda mediciner med ev. tillbehör, i sådan mängd att de är tillräckliga för resan. För mediciner i flytande form gäller att det måste gå att fastställa att de är äkta. Tillåtet är vidare mjölk, välling och flytande barnmat till barn (som måste provsmakas av den som har barnet med sig).

Passagerare som ska flyga till USA kommer att genomgå ytterligare en säkerhetskontroll vid gaten.

Frågor om flygavgångar m.m. ska ställas till resp. flygbolag.

Källa: Svenska ambassaden i London

Posted by Ulrika Rudqvist at 09.46fm to Flygbolag & flygplatser | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkonsdag augusti 23 2006

UD:s reserekommendationer

På grund av det förvärrade läget i de norra och östra provinserna av
Sri Lanka (Jaffna, Mullaitivu, Trincomalee, Vavuniya, Mannar,
Batticaloa och Ampara-distrikten), avråder svenska Utrikesdepartementet från
alla resor till dessa områden.

Källa: Utrikesdepartementet

Posted by Ulrika Rudqvist at 08.10fm to Aktuellt | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkmåndag augusti 14 2006

följande flyg inställda från Heathrow

15:e Augusti 2006

BA769 from Oslo to London Heathrow
BA815 from Copenhagen to London Heathrow
BA779 and BA781 from Stockholm to London Heathrow

Posted by ekbergh at 12.18em | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkmåndag augusti 14 2006

Packa rätt!

Flygtrafiken börjar nu att stabilisera sig efter helgens förseningar. Kastrup rapporterar att alla flyg från och med gårdagen ska lyfta utan förseningar.

För att resan ska gå smidigare och för att underlätta personalens arbete kan det vara en fördel att packa rätt. Tänk på att inte ha några vassa föremål i ditt handbagage, och ha alltid ditt ID och din biljett nära till hands.

För USA-resenärer är det viktigt att ni kan uppge adressen till hotellet eller personen som ni ska övernatta hos första natten. USA-resenärer får inte heller  ha vätskor eller geléer i sitt handbagage. Som vätskor och geléer räknas drycker, schampo, solskyddskräm, tandkräm, hårgelé och andra föremål med liknande konsistens. Dessa måste placeras i det bagage som checkas in. 

Det finns några undantag från reglerna:
- resande småbarns mat och dryck
- receptbelagd medicin med etikett där passagerarens namn
  är angivet
- insulin och annan viktig medicin som inte är receptbelagd

Källa: Kastrup, Luftfartsverket

Posted by Ulrika Rudqvist at 09.09fm to Tips | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag augusti 11 2006

Ändringar av flygbiljetter

Alla flygbolag har olika regler angående ändring av flygbiljetter. Där det är möjligt att göra ändringar, ska dessa göras omgående, senast 11 augusti. Kontakta flygbolaget eller Travelstart på akut@travelstart.se, och var noga med att få en bekräftelse på ändringen.

Brittish Airways - tillåter ändringar av flygbiljetter med avresa 10-11 augusti från London Heathrow. Kan ändras till ett senare datum om det finns plats kvar i samma bokninsklass. Kontakta British Airways direkt eller mejla alternativa datum till akut@travelstart.se.

SAS - tillåter ändringar av flygbiljetter med ankomst till London Heathrow 10-13 augusti. Kan ändras till ett senare datum med avgång om senast tre månader om det finns plats i samma bokningsklass. Kontakta SAS direkt eller mejla alternativa datum till akut@travelstart.se.

KLM - tillåter ändringar av flygbiljetter med ankomst till eller avresa från London Heathrow 10-11 augusti. Kan ändras till ett senare datum med avgång senast 24 augusti om det finns plats kvar i samma bokninsklass. Kontakta KLM direkt eller mejla alternativa datum till akut@travelstart.se.

Posted by Ulrika Rudqvist at 01.09em to Flyg | Permalink | Comments (1)

Share/Save/Bookmarkfredag augusti 11 2006

Heathrow har öppnat igen!

Heathrow är öppet för resenärer igen men de som ska flyga därifrån kommer att få gå igenom en hård säkerhetskontroll. Alla resenärer visiteras, alla skor och personliga ägodelar röntgas och inga vätskor får tas ombord.

Handbagage är fortfarande strikt förbjudet och allt som ska tas ombord ska bäras i en genomskinlig plastkasse.

Källa: Heathrow airport

24 personer har häktats och deras tillgångar har frusits. De 24 männen hade ännu inte köpt flygbiljetter, men planerade att flyga från Storbritannien till USA och spränga planen över städerna. För att spränga flygplanen skulle männen ha med sig explosiva vätskor i bland annat mp3-spelare.

Männen häktades i torsdags morse i sina hem efter att en brittisk polis lyckats infiltrera sig med ligan och därmed kunde avslöja deras motiv. Det finns misstankar om att ledaren fortfarande är på fri fot.

Bland annat Air France, Alitalia och Lufthansa har ställt in många av sina flygresor till och från London. Flygplatser runtom i världen rapporterar nu om flygplatskaos då tusentals britter är strandsatta och inte kan ta sig hem. På grund av den stränga säkerhetskontrollen är även många brittiska flygplatser drabbade av förseningar.

Källa: CNN och BBC

Posted by Ulrika Rudqvist at 10.47fm | Permalink | Comments (0)

Share/Save/BookmarkTravelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE