Blogg

« juli 2007 | Main | september 2007 »

fredag augusti 31 2007

Slutet för pappersbiljetten

Flygbiljett_2Enligt IATA kommer pappersbiljetterna på flyget förpassas till historien den 1 juni nästa år. Organisationen, som fungerar som resebyråernas och flygbolagens mellanhand, har redan använt sig av e-biljetter i tre år men har nu lagt sin sista beställning på pappersbiljetter. Hela reseindustrin kommer tjäna på övergången och enligt IATA kommer 50 000 träd per år att sparas.

SAS anser att biljetter i pappersform är gammalmodiga och ser fram emot en lättare och smidigare biljetthantering. Men användandet av e-biljetter är också en fördel för dig som resenär eftersom din resplan och passagerarinformation automatiskt lagras i flygbolagets reservationssystem. Detta innebär att det blir lättare att göra ändringar i din bokning och eftersom det bara är att skriva ut en ny biljett behöver du inte vara rädd för att tappa den.

Läs mer på SvD.

Foto: hirotomo

Posted by Antonia Johansson at 10.05fm to Flyg | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktorsdag augusti 30 2007

Jungfrutur med A380 – en dyr historia

AirbusDen 25 oktober kommer den första reguljära flygningen med väldens största passagerarplan Airbus 380 att äga rum. Singapore Airlines är stolt ägare av det första exemplaret av jätteplanet och jungfruflygningen går från Singapore till Sydney.

Efter ett enormt tryck på biljetter beslöt sig flygbolaget för att auktionera ut biljetterna på E-bay. Auktionen startade nu i veckan och totalt kommer cirka tre fjärdedelar av platserna på den första flygningen att auktioneras ut. Resterande flygstolar kommer att gå till särskilt inbjudna gäster.

För ekonomiklass började auktionerna på 3, 80 dollar. De som vill kunna ge bud på första- och affärsbiljetterna måste lämna 500 dollar i deposition. Anledningen till detta är att Ebay vill undvika falska bud. Förtjänsten från auktionen ska gå till välgörande ändamål.

Läs mer på svd.se

Foto: sancho_panza

Posted by Antonia Johansson at 11.52fm to Flyg | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkonsdag augusti 29 2007

Se upp för dödlig fisk!

Fisk_2 Under de senaste tre åren har minst femton personer dött, och över hundra insjuknat, på grund av att de ätit blåsfisk i Thailand. Detta enligt lokala läkare i landet. Det är speciellt försäljare i Bangkok som torkar köttet från blåsfisken och säljer det förklätt som lax. Den dödligt farliga fisken har varit bannlyst i Thailand sedan 2002 men lokala marknader och restauranger i Bangkok, och även på andra orter, fortsätter att sälja det olagliga köttet. Du bör alltså vara på din vakt och särskilt se upp med billiga barbeques.

Anledningen till att blåsfisken kan vara dödlig är att delar av dess organ innehåller giftet tetrodotoxin som kan orsaka paralysering, kräkningar och hjärtfel så allvarliga att de kan leda till döden.

Foto: notsogoodphotography

   

Posted by Antonia Johansson at 10.18fm to Tips | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkonsdag augusti 29 2007

Kina tillåter inte fler flygbolag

Wall_2 Kina har precis gått ut med att de inte kommer att tolerera några nya flygbolag före 2010 och flygtrafiken till Beijing kommer att minskas med 5 %.

Detta förvånar många som vill åka till Beijing för OS 2008. Redan nu talar man om hur svårt det kommer vara att få ett flyg till Beijing under OS 2008. Om du ska dit råder vi dig att boka flyg och hotell så snart som möjligt.

Läs mer på Online Travel Review

Bild: Nagymar

Posted by Ulrika Rudqvist at 10.07fm to Flygbolag & flygplatser | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktisdag augusti 28 2007

Här betjänas Travelstarts kunder på cafeerna i Kapstaden

Photo_431Ja det är faktiskt helt sant.
Detta är Marie och Vivvi. Båda jobbar med Travelstarts kundtjänst.
De sitter i Kapstaden och sköter en del av kundtjänsten för Skandinavien.
I dag och i går har Internet varit extremt dåligt varför en del valt att omlokalisera till ett lokalt café med wireless Internet.
Som Marie sa, detta är perfekt här kan jag röka hur mycket jag vill.

Posted by ekbergh at 04.34em to Livet på kontoret | Permalink | Comments (1)

Share/Save/Bookmarktisdag augusti 28 2007

Walt Disney World – en magisk värld

Disney_14Det är alltid något spännande på gång på det genuina Walt Disney World i Orlando, Florida. Varje år lanseras nya attraktioner, karaktärer och mötesplatser och 2008 är inget undantag. En av förändringarna nästa år är att MGM Studios kommer att byta namn till Hollywood Studios. Det nya namnet ska representera hela underhållningsutbudet som finns i Hollywood.

Några nya attraktioner att hålla koll på:

Toy Story Mania: Nästa sommar lanseras en attraktion inspirerad av Toy Store filmerna. När du väl har tagit dig förbi kön förses du med 3-D glasögon och sedan bär det av i ett fancy åkdon in i en fantastisk spelvärld. Du får sällskap av karaktärer som Woody, Hamm och Rex.

Block Party Basch: Under våren kommer Disney-Pixar Film att presentera ”Block Party Bash” och alla är välkomna att rocka loss till en massa skön musik och bara ha kul. Drygt tjugo Disney-Pixar vänner kommer att fylla nöjesparkens gator och möjligheten är stor att det blir den galnaste paraden i Disneys historia.

Playhouse Disney-Live on Stage: Med start i februari kommer den populära Playhouse scenen att fyllas med nya roliga figurer. Dina barn kommer att älska att sjunga och dansa tillsammans med figurer från bla ”Mickey Mouse Clubhouse” och ”Little Einsteins”.

Så vad väntar du på? Dina barn, och säkert din partner också, hade älskat en resa till Walt Disney World i härligt soliga Orlando. Boka dina billiga biljetter på Travelstart i dag!

Foto: fishyflix

Posted by Antonia Johansson at 02.19em to Sevärdheter | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktisdag augusti 28 2007

The Africa Book

Africa_3 Lonely Planet lanserar sin nya boka om Afrika, the Africa Book, i slutet av september. Boken släpps då Lonely Planet firar 30 år sedan förstra boken om Afrika ges ut.

The Africa Book kommer inte att vara en backpackerguide, utan en bok man kan läsa hemma med spännande reseberättelser och vackra fotografier.

Läs mer på Jaunted.com

Bild: Angela7Dreams

Posted by Ulrika Rudqvist at 10.47fm to Böcker & Lästips | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkmåndag augusti 27 2007

Född ombord

Baby_5Nyligen hamnade en gravid kvinna i en mycket allvarlig situation ombord på ett flyg på väg till Kreta från Storbritanninen. Uppe på hög höjd gick nämligen vattnet och både hon och hennes man blev såklart vettskrämda. Eftersom det inte fanns någon läkare ombord fick en kvinna i besättningen rycka in och med hjälp av sina baskunskaper i sjukvård lyckades hon förlösa en väldigt liten pojke någonstans ovanför Dusseldorf i Tyckland. 

Hon använde sig av mun mot mun metoden och utförde även hjärtmassage. När det stod klart att det skulle ske en förlossning ombord omdirigerades flygplanet och när planet landade på Gatwicks flygplats fördes pojken direkt till sjukhuset. I dag har han fått komma hem och allt tyder på att han kommer växa upp som en frisk pojke. 

Kvinnan var gravid i vecka 25. Före resan hade hon träffat en läkare och hade ingen aning om att hennes pojke riskerade att födas för tidigt. De flesta flygbolag tillåter gravida kvinnor att flyga tom vecka 28. För att få flyga vecka 28-34 krävs ofta att man varskor flygbolaget samt ett hälsointyg. Men som sagt detta är bara riktlinjer så kolla alltid med det aktuella flygbolaget inför varje resa.

Foto: i y e r s 

Posted by Antonia Johansson at 03.32em to Flyg | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag augusti 24 2007

Handbagage på Storbritanniens flygplatser

Information angående Storbritanniens flygplatser:

Please note that the UK Department of Transport has placed a strict ‘One-bag Policy’ for hand-luggage out of all UK airports. This includes ladies’ handbags and laptop bags.

Ladies’ handbags and laptops bags are not permitted in addition to another bag.

Posted by Ulrika Rudqvist at 01.38em to Flyg | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag augusti 24 2007

Allt fler upptäcker Tibet

TibetTågförbindelsen mellan Tibets huvudstad Lhasa och Beijing, Shanghai och Guangzhon har varit guld värd för Tibet. Sedan järnvägen invigdes för drygt ett år sedan har antalet besökare till Tibet ökat med hela 40 procent. Förra året besökte 2,5 miljoner turister Tibet.   

Det är säkerligen en minnesvärd färd med en utsiktsvy utöver det vanliga, linjen är nämligen den högst belägna i världen. Dess högsta punkt ligger drygt 5000 meter över havet. Men se till att ha god tid på dig för resan från Beijing tar två dygn.

Foto: ctsnow

 

Posted by Antonia Johansson at 11.29fm to Resmål | Permalink | Comments (0)

Share/Save/BookmarkTravelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE