Blogg

« augusti 2007 | Main | oktober 2007 »

söndag september 30 2007

Så håller du dig i form på affärsresan

Trning_2Det kan vara en riktig utmaning att klämma in regelbunden träning mellan kundmöten och affärsmiddagar, särskilt om du bor på ett hotell, i en för dig, okänd stad. Detta var anledningen till att företaget Athletic-Minded kom på idén att förse resenärer med information om attraktiva platser att bo, äta och jobba på under resan.

Företaget erbjuder sina prenumeranter, de flesta tjänster kostar, information om fler än 50 städer i USA – det är allt från löparrundor till hälsosamma mataffärer. Sidan håller även på att expandera internationellt.

Här följer fem tips från företagets grundare.

Ha dina träningskläder packade

Det är mindre troligt att du kommer att träna under resan om du måste börja med att köpa ny utrustning.

Träna på morgonen

Du får en bra start på dagen och på så sätt försäkrar du dig om att träningen hinns med.

Hitta partners till ditt gym

Det är mycket möjligt att du kan träna på en anläggning som tillhör samma kedja som ditt hemmagym. Även om ditt gym inte ingår i en vanlig kedja kan du kolla upp om det är möjligt att träna på ett ställe som tillhör samma professionella organisation.

Packa nödproviant

Försök att undvika att hamna i en situation där skräpmat bli enda alternativet genom att bära med dig nyttiga snacks.

Låt inte stress bestämma vad du ska äta

Kom ihåg att restauranger vanligtvis har ett eller två alternativ som är betydligt hälsosammare än de övriga.

Foto: briemarie

Posted by Antonia Johansson at 10.00em to Sport | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarksöndag september 30 2007

Kenya - skynda dig dit!

Kenya "Den glöma kontinenten" kallar jag ibland Afrika. För vad tänker många på när man säger Afrika? Låt mig gissa: svält, krig, barnsoldater och AIDS. Och visst finns det, men Afrika är en enorm kontinent och har så mycket mer.

Ett fantastiskt land som har så enormt mycket att erbjuda är Kenya. Om du söker storstadsliv tar du dig till Nairobi, vill du se Afrikas fantastiska savann åker du till Masai Mara och vill du ha fantastiska stränder åker du till Mombasa.

Dykfantast? Visste du att Kenya har världens näst största barriärrev utanför kusten?

Att flyga till Kenya är billigt. Det kostar under 7000 kr till Nairobi och runt 9000 kr till Mombasa. Boka ditt flyg nu!

Bild: Paul Mannix

Posted by Ulrika Rudqvist at 02.53em to Resmål | Permalink | Comments (2)

Share/Save/Bookmarklördag september 29 2007

Älskar du också att shoppa?

Marc_2Ska du resa till San Francisco och vill shoppa som Carrie Bradshaw? Då är området runt Union Square det rätta stället för dig. Som om inte Bloomingdale´s, Macy´s och Neiman Marcus skulle vara fullt tillräckligt har nu Barneys New York slagit upp portarna till sin sex våningar höga utpost på västkusten. Det ryktas även om att Prada och Helmut Lange är på väg. Adressen? Det är 77 O´Farrell Street.

Foto: debeney

Posted by Antonia Johansson at 07.00em to Shopping | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarklördag september 29 2007

Prisvärda resväskor

Wedins2  Resväskor är löjligt dyrt. Jag fattar inte hur ett par kilo plast kan kosta tusentals kronor. Hur kan en vanlig resväska kosta mer än en flygresa inom Europa?

Ett företag som har prisvärda, snygga och kvalitativa resväskor är Wedins. Jag äger själv tre resväskor i olika storlekar och alla kommer härifrån. Resväskorna kostar 699 - 899 kr beroende på storlek och finns i flera färger. Vill du ha en mer anonym kan du satsa på en svart eller grå. Vill du vara lite mer girlie kan du istället satsa på en rosa.

Vill du kolla in väskorna lite mer innan du beger dig till affären för ett köp? Kolla in dem här!

Posted by Ulrika Rudqvist at 02.43em to Produkter | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag september 28 2007

UD avråder från resor till Myanmar

Med hänsyn till rådande oroligheter avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till Myanmar.

Relevanta länkar:
- UD om utvecklingen i Myanmar
- SvD: 30-tal döda i dag
- DN: Provocerar och svär åt soldaterna

Posted by Ulrika Rudqvist at 02.39em to Resmål | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag september 28 2007

Park Hyatt - ett måste i Tokyo

Lostintranslation När Lost in translation spelades upp på biodukarna 2003 förälskade sig hela världen i Tokyo. Bill Murray och Scarlett Johansson hade huvudrollerna, men fick snarare biroller efter den riktiga huvurollen och storyn: kärleken till Tokyo.

Ven minns inte scenerna när Bill Murray sitter på sängkanten med apatiskt uttryck? Eller när de båda huvudrollerna möts i hotellets bar?

Hotellet som filmen spelades in på är Tokyos Park Hyatt, ett av de vackraste och mest eleganta hotellen i världen. Ett besök på Park Hyatt är ett måste när du besöker Tokyo. Om boende är för mycket för din prisklass kan du satsa på ett besök i den coola baren.

Läs om Lindas besök, en vanlig söndagkväll här. 

Posted by Ulrika Rudqvist at 02.08em to Nöje | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag september 28 2007

Flyg och hotell i New York

Hej Travelstart,
Jag skulle vilja ha tips på bästa sättet att hitta billiga resor och hotell i New York. Jag ska resa dit med min flickvän och behöver tips!
- Adam

Svar: Att hitta billiga flyg till New York är inte svårt, en biljett under 4000 är relativt enkel att finna faktiskt! Vill du hitta ännu, ännu billigare, låt oss säga runt 3000 kr så måste du ha is i magen och hålla koll på kampanjer (t.ex. genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev). Håll siktet på lågsäsong (vår och höst). Till exempel kunde man i våras åka med Delta till New York för 2900 kr!

Hotell däremot är svårare. Hotell är löjligt dyrt i New York. Men några saker du kan tänka på är:
* Hotell i New York är billigare måndag - torsdag än fredag-söndag.
* Det skiljer väldigt mycket mellan månader. Till exempel är november billigare än oktober och december.

För att bo som allra billigast gäller hostel. Dessa kan du få för cirka 500 kr/natt för två personer.

Ett väldigt populärt och prisvärt hotell i New York är Pennsylvania hotel som kostar ca 1500 kr per natt.   

Posted by Ulrika Rudqvist at 01.18em to Hotell | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag september 28 2007

Lev livet som Bond

Bahamas Om du är ett stort fan av James Bond ska du definitivt bege dig till Bahamas för det är nämligen i detta tropiska paradis som hela sju Bondfilmer har spelats in och det är fler än på någon annan plats i världen. Bahamas ligger utanför Florida och består av över 700 öar med vita sandstränder och ett enormt klart vatten. Allt detta plus vänliga öbor har lockat besökare och filmskapare i många år. Flera filmer, inte enbart de med agent 007 i spetsen, har spelats in här. Ett exempel är Pirates of the Caribbean and dess uppföljare.

Men nu tillbaka till James. Om du vill följa din favoritagents fotspår bör du göra följande.

Om du vill få en glimt av den förste och enda riktiga Bond, som bor nära Nassau, kan det vara en idé att spana efter hajar i Palmyra. Om du är äventyrlig av dig kan du bli räddad ur en grotta med hjälp av en helikopter eller så nöjer du dig med att snorkla bland tropiska fiskar, ovanliga svampar och koraller. Om man räknar undervattensscener är det ytterligare fyra Bondfilmer som spelats in bl.a. på Bahamas.

Kanske du hellre vill göra som den sjätte Bond, Casino Royale´s, Daniel Craig? Då är mitt förslag att du beger dig till Ocean Club och bokar en svit. Ocean Club ligger på ön Paradise, över bron från Nassau. När du väl är där får du inte missa restaurangen Dune där flera scener har spelats in.

Foto: adobemac

Posted by Antonia Johansson at 10.25fm to Resmål | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktorsdag september 27 2007

Thailandsguiderna är nu uppdaterade!

Vagabond I mitt tycke är Vagabonds guideböcker Thailand och Thailands öar och stränder  de bästa guiderna om du planerar en resa till leendets land. Personligen använder jag alltid Vagabonds guider då jag tycker att de är faktaspäckade och enkla att använda.

Nu har dessutom de båda guiderna uppdaterats och fyllda med ny fakta och nya tips! Köp dem på Vagabonds resebokhandel.

Köp din guide här!

Posted by Ulrika Rudqvist at 02.00em to Böcker & Lästips | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktorsdag september 27 2007

Utrusta din laptop rätt

Laptop_3Det är lätt att hitta alla dessa tre tillbehör i en vanlig elektronikaffär eller på nätet. Vissa flygplatser har också välsorterade resebutiker.

Adaptor: Beroende på vart du ska åka kan du behöva en adaptor för att få datorns kontakt att passa i eluttaget i landet du besöker.

Nätadaptor: Om din dator är någorlunda ny klarar den troligtvis av att hantera voltstyrkan i andra länder. Men ta en titt på den. Om det står ”input: 100-240 v AC” behöver du inte oroa dig, annars behöver du köpa en nätadaptor, anpassad för det land du ska besöka. Större delen av Nordamerika, Karribien och delar av Sydamerika och Japan använder volt mellan 100 och 125, resten av världen använder 220-240 volt.

Stötströmsskydd: Det är en god ide att ta med sig ett bärbart stötströmsskydd , anpassat för att användas i landet du reser till. Speciellt viktigt är detta om du vet med dig att du kommer att befinna dig på landet eller i ett område där det är troligt att strömmen är opålitlig. Plötsliga spetsar i strömmen kan vara förödande för innehållet i din laptop.

Foto: RailGun

Posted by Antonia Johansson at 01.03em to Förberedelser | Permalink | Comments (0)

Share/Save/BookmarkTravelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE