Blogg

« september 2007 | Main | november 2007 »

onsdag oktober 31 2007

Kolla upp vädret!

Sunny Visst spelar vädret in när du bokar en resa? Vill du också kolla upp hur vädret är när du tänkt åka?

En fenomenal vädersajt är weather underground. Du kan se hur vädret blir de närmaste dagarna och söka på hur vädret varit 1996-2006 för att se hur chanserna för bra väder ser ut.

Bild: anarchosyn

Posted by Ulrika Rudqvist at 02.04em to Förberedelser | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkonsdag oktober 31 2007

Ny statussymbol

GoogleKonstnären Marcus Kison har tillverkat en ring som visar hur många träffar ditt namn får på Google. Han menar på att du inte kan köpa sökträffar utan att du måste göra något som väcker uppmärksamhet.

Denna ”fåfängans ring” eller VanityRing som är dess officiella namn, blev klar i juli och idén är enkel. Ringen har en display som visar hur många sökträffar ägarens namn får på Google. Det går att göra den personlig med hjälp av en inloggning och det går att uppdatera antalet träffar mot en dockningsstation.

Upphovsmannen tror att smycket kommer finnas på marknaden inom ett år. Om allt går enligt planerana ska ringen tillverkas i silver eller titan och priset beräknas landa på drygt 4500 kronor.

Foto: warrantedarrest

Posted by Antonia Johansson at 10.00fm to Produkter | Permalink | Comments (1)

Share/Save/Bookmarktisdag oktober 30 2007

Det regnar bagage

Airplane Galet, galet, galet. Häromveckan "tappade" ett plan två väskor strax efter start som landade utanför Chicago i USA. En av väskorna har hittats, men den andra är fortfarande spårlöst försvunnen.

Läs mer:
* Luggage falls from heaven (Online travel report)

Bild: Larsz

Posted by Ulrika Rudqvist at 01.36em to Flyg | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktisdag oktober 30 2007

Undvik resor till Filippinerna

FilippinernaUD:s reserekommendationer till Mindanao i Filippinerna fortsätter och från och med i går omfattas även Sulu-arkipelagen.

Icke nödvändiga resor till Mindanao i Filippinerna har avråtts av UD sedan den 24 januari i år. Anledningen är att bombattentat och ett flertal kidnappningar ägt rum. Nu har alltså säkerhetsläget i regionen försämrats och därför avråds alla resor till Mindanao och Sulu-arkipelagen.

Foto: openDemocracy

Posted by Antonia Johansson at 08.28fm to Aktuellt | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkmåndag oktober 29 2007

Betraktelser från omvärlden?

Betraktelser Jag och Antonia älskar resbloggar (som säkert alla räknat ut) och plöjer dagligen igenom en rejäl lista för att se what's hot and what's not i resebranchen. Givetvis är det alltid roligt att läsa de där objektiva bloggarna som behandlar länder, nyheter eller produkter. Men minst lika roligt är det att finna personliga bloggar som är intressanta.

En av de bästa svenska personliga bloggarna är Therese Sundqvists Betraktelser från omvärlden. Therese bodde förr i Madrid, men är nu tillbaka i Uppsala där hon studerar till lärare. Therese varvar vardagsberättelser med vackra foton med intressanta diskussioner. Läs Thereses blogg här!

Posted by Ulrika Rudqvist at 12.56em to Tips | Permalink | Comments (1)

Share/Save/Bookmarkmåndag oktober 29 2007

Chinatown i Bangkok

Chinatown_2De flesta stora städer har ett eget Chinatown men Bangkok har det största. Chinatown i Bangkok är inte enbart en turistmagnet utan är även ett viktigt affärscentrum.

Besöker du detta Chinatown bör du inte missa den fantastiska maten, guldbutikerna, de thailändska och kinesiska templen. Passa även på att avnjuta en gudomlig massage med de speciella tekniker som används här.

På Noi Market kan du shoppa second-hand och Nakhon Kasem är platsen där du kan hitta antikviteter eller importerade musikinstrument.

Foto: Argenberg

Posted by Antonia Johansson at 10.00fm to Shopping | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarksöndag oktober 28 2007

Shoppa i London

London2 Jag kan inte påstå att jag är ett stort fan av modebloggar, det finns egentligen bara en anledning att jag klickar in ibland. Modebloggar har fenomentalt bra tips när det gäller utlandsshopping. När man besöker är ett nytt land kan det alltid vara bra att kolla in vilka affärer de tipsar om och vilka de varnar för.

Läs till exempel Sophies tips om du ska shoppa i London.

Bild: Ian

Posted by Ulrika Rudqvist at 03.10em to Shopping | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarklördag oktober 27 2007

Vegetariska restauranger

Vegan Är du vegeatarian eller vegan och vill ha restaurangtips när det gäller restauranger med den inriktningen? Då vill jag tipsa om VegDining.com som har restaurangtips i alla världens länder (nästan).

Och varför inte testa även om du är en obotlig köttätare? Lev livet lite sundare och spana inr restaurangerna som rekommenderas.

Bild: Digiyesica

Posted by Ulrika Rudqvist at 02.40em to Restauranger | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag oktober 26 2007

Mångsidiga Australien

Ayers Få länder kan erbjuda så mycket som Australien, världens minsta kontinent. Städer som Perth, Sydney, Melbourne, Cairns och Brisbane lockar miljoner turister varje år som vill se Australiens mäktiga uppenbarelse. In mot landet hittar du Alice Springs med välkända Ayers Rock, och i norr hittar du Darwin mitt i Northern territory. Här är det krokodilerna som står i centrum.

Australien är perfekt för dig som vill uppleva värma i vinter då det är sommar där när vi har vinter. Boka din resa i dag.

Läs mer:
- Att bestiga Uluru - ett moraliskt ställningstagande
- Guide till shopping i Sydney
- Tid och rum i Western Australia

Bild: Sammy

Posted by Ulrika Rudqvist at 02.00em to Resmål | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag oktober 26 2007

Möjlig strejk

Under den senaste veckan har vi kunnat läsa i tidningarna om att strejk varslas hos Transportförbundet. Vi kommer så klart övervaka konflikten och meddela om hoten blir allvar. Men oroa er inte för mycket. Oftast brukar berörda parter kunna lösa konflikten innan kunder blir utsatta.Håll tummarna för att båda parter går nöjda ur konflikten.

Posted by Ulrika Rudqvist at 01.46em to Flygbolag & flygplatser | Permalink | Comments (0)

Share/Save/BookmarkTravelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE