Blogg

« oktober 2007 | Main | december 2007 »

fredag november 30 2007

Rockefeller Center - för dig som avskyr köer

Rockefeller Det blir bara mer och mer tydligt va? Mitt hat mot köer och att spilla tid.

Så, Frihetsgudinnan var avklarat i New York. Vad var nästa sevärdhet då? Jo, så klart Empire State Building och dess fantastiska utsikt. Lite konstigt känns det allt, jag menar, man vill ju SE Empire State building. Eller hur?

När vi kom till Empire State Building blev jag ännu mer opepp. Här snackar vi kö. Många timmars kö. Och 300 kr i inträde. Lockande? Inte ett dugg faktiskt.

Istället begav vi oss till Rockefeller Center där man kunde gå upp till 'Top of the Rock', 70 våningar upp i luften, ingen kö och halva inträdet. Dessutom fick man med Empire State building i utsikten. jag var mycket nöjd.

Här kan ni se en bild tagen därifrån

Bild: MissAnthea

Posted by Ulrika Rudqvist at 10.45fm to Sevärdheter | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag november 30 2007

Turister väljer Skåne

SkneI dag måste jag bara skryta lite. Det är nämligen inte Stockholm som är Sveriges pouläraste resmål utan det är Skåne! Det är mångfalden i Skåne som lockar turisterna och det är inte svårt att förstå. Här finns ju faktiskt allt från mysig atmosfär och natur till nöjesliv och sevärheter.

Den stora vinnaren i detta sammanhang är så klart handeln. De utländska besökarna i Skåne har ökat och det kommer många danska dagturister. Efter succén med wallanderfilmerna kommer det också många tyskar till Ystad.

Foto: Peter Fristedt

Posted by Antonia Johansson at 08.28fm to Shopping | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktorsdag november 29 2007

Besöka Frihetsgudinnan - ett måste?

Liberty Att besöka Frihetsgudinnan känns som ett absolut måste vid en resa till New York. Eller? Frihetsgudinnan ligger på ön Liberty Island och färjorna dit avgår från Battery Park på Manhattans södra udde. Köerna är långa och väntan dryg.

Jag avskyr köer. Jag får nästan panik av att stå i kö tio minuter på Konsum, och att köa flera timmar - det finns bara inte.

Därför valde jag att göra en alternativ runda. Istället för att ta båten till Liberty Island tog jag båten till Staten Island. Gratis, inga köer och rätt bra utsikt. Man ser frihetsgudinnan från ett par hundra meters avstånd. Perfekt.

Båten går en gång i halvtimmen / en gång i timmen och är mycket smidigt. Du får en väldigt bra utsikt över södra Manhattans skyline dessutom. exakta tidtabeller och mer info finns här.

Bild: featherboa

Posted by Ulrika Rudqvist at 10.33fm to Sevärdheter | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktorsdag november 29 2007

Missa inte!

Savoy_2Bonhams är Storbritanniens äldsta och största auktionshus och just nu är det även världens snabbast växande. Mellan den 18 och 20 december kommer Bonhams att ha en speciell hotellauktion som ger dig möjlighet att gå i samma fotspår som kända människor som varit gäster på det anrika hotellet Savoy i London.

Försäljningen, som är unik i sitt slag, innebär en chans att komma över saker använda i Savoy Hotels sviter och rum. Auktionen består av 3000 föremål, däribland lampor, speglar och konstverk.

För att kunna delta i auktionen måste man ha köpt den tillhörande katalogen. Denna ger två vuxna tillträde till förhandsvisningen och själva auktionen. Katalogen går att köpa på Bonhams hemsida.

Foto: markhillary

Posted by Antonia Johansson at 08.47fm to Aktuellt | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkonsdag november 28 2007

Billig shopping i New York!

Visa större karta

Då jag precis varit i New York så måste jag naturligtvis blogga massor om staden! Hoppas att ni finner nytta i mina tips! Så, låt oss börja med shopping.

New York har verkligen alla prisklasser från budget till värsta lyxshoppingen. För dig som gillar Dior, Gucci etc är Fifth Avenue ett måste. Är du däremot som jag, och gillar budgetshopping finns det andra alternativ. Här är några tips från mig.

Forever21
Jag ÄLSKAR Forever21. Så billigt, så mycket, så kul. Som ett amerikanskt H&M fast roligare, och billigare, tro det eller ej. Här köpte jag vinterjackor för 300 spänn (jag är mycket, mycket nöjd.

Adress:
50 W 34th St
New York, NY 10001
(212) 564-2346
Bland annat, finns flera butiker, men här handlade jag.

Sephora
Smink, smink, smink. Och parfymer. Och krämer. Sephora har kvalitativt smink till riktigt bra priser (särskilt nu när dollarn är låg).

130 West 34th Street
New York, NY 10001
(212) 629-9135
Än en gång, finns på fler ställen men här shoppade jag.

Macy's
En lätt besvikelse.... tills man hittar reorna. Grymt bra rabatter, köpte Betsey Johnson-klänningar för 300 spänn. Bara på Macys. Enligt dem själva är detta världens största varuhus. Många säger emot dem, men det är enormt.

Adress:
1315 Broadway, New York, NY

Victorias Secret
Victorias Secret erbjuder inte bara halvporriga underkläder i svart och rött spets (sorry, men för tacky för min smak) utan har allt från smink och parfymer till underkläder till pyjamaser. Rimliga priser. Riktigt girly för dig som gillar det. Många bra rabatter och köp X för X

Adress:
1328 Broadway
New York, NY 10001
(212) 356-8380
Finns fler men här shoppade jag.

Century 21
Jag är tveksam till om jag ska tipsa om Century21. Hyllade i allas modebloggar förväntade jag mig heta designerkläder till grymt bra priser. Riktigt så bra var det inte. Känns snarare som en billighetsmarknad och kläderna är ganska fula. Det enda jag verkligen rekommenderar är accessoarer som hade grymt bra priser!

Adress:
22 Cortlandt St
New York, NY 10007

Du kan hitta bra shopping i hela Manhattan, men som ni säkert ser är 34th Street mellan 5th och 7th Avenue riktigt bra om du vill budgetshoppa med de flesta affärerna på rad. Jag bodde på Affinia Manhattan, men även populära budgethotellet Pennsylvania ligger ett par minuter därifrån.

Posted by Ulrika Rudqvist at 03.45em to Shopping | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkonsdag november 28 2007

Beijing behöver förstärkning

BeijingflygBeijing, eller Peking, blir ett allt populärare resmål. Fler och fler turister söker sig till staden vilket har resulterat i att en helt ny flygplats planeras. Det kinesiska luftfartsverket planerar en internationell storflygplats i Lixian, en stad söder om Beijing. I samband med OS nästa år beräknas den befintliga flygplatsen nå sin maxkapacitet så det är helt förståligt att kineserna vill bygga ut.

Foto: http2007

Posted by Antonia Johansson at 08.52fm to Flygbolag & flygplatser | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktisdag november 27 2007

Myndigheterna: Säkerheten i SAS är tillfredsställande

Information från SAS:

- Det finns ingen grund för att generellt ifrågasätta säkerheten i SAS. Generellt är den flygsäkerhetsmässiga utvecklingen i företaget tillfredsställande, säger Kurt Lykstoft Larsen, direktör i Statens Luftfartsvesen i Danmark.

Den danska tidningen Jyllandsposten refererar i dagens nummer till den norska säkerhetsexperten Kjell Klevan, som hävdar att flygsäkerheten i SAS är i fara. Klevan har utarbetat en rapport efer att ett SAS-flyg slog stjärtpartiet i marken (tail strike) under start från Shanghai 2005. Tidningen refererar också till en annan händelse i Shanghai, där ett SAS-flyg lyfte med ett bränsleläckage i ena vingen.

Bägge händelserna är rapporterade till myndigheterna. Händelserna har behandlats där och är avslutade, och SAS har genomfört en rad åtgärder för att liknande händelser inte ska upprepas.

- Händelserna i Shanghai är unika och oacceptabla och de skulle aldrig ha ägt rum, men vi vill på det bestämdaste ta avstånd från Klevans uttalanden om att det generellt skulle finnas problem med flygsäkerheten i SAS, säger John Dueholm, vicekoncernchef och säkerhetsansvarig i SAS.

SAS Sverige
2007-11-21

Posted by Ulrika Rudqvist at 11.42fm to Flygbolag & flygplatser | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktisdag november 27 2007

Indien med Jet Airways

Är du på väg till Indien? Då är det dags att boka vinterns resa dit. Jet Airways drar nämligen igång sin fenomenala kampanj med fantastiska priser till Indien. Flyg till Delhi, Mumbai, Madras eller Calcutta.

Reseperiod: 19 November 2007 - 16 mars 2008
Säljperiod: 26 november 2007 - 15 december 2007

Avresa från Stockholm och Göteborg

Flyg
Delhi - 6741 kr 
Mumbai - 6917 kr
Madras - 8206 kr 
Calcutta - 8711 kr

Hotell
Delhi - 93 kr 
Mumbai - 283 kr
Madras - 508 kr 
Calcutta - 1030 kr

Posted by Ulrika Rudqvist at 10.16fm to Kampanjer | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktisdag november 27 2007

Kampanj med Brussels Airlines

Nu kan du resa med Brussels Airlines till två av Europas bästa städer, Bryssel och Malaga, till kampanjpris! Flyg från endast 1052 kr.

Reseperiod: 1 november 2007 - 31 mars 2008
Säljperiod: 26 november - 31 mars 2008

Avresa från Stockholm och Göteborg

Flyg
Bryssel - 1052 kr 
Malaga - 2196 kr

Hotell
Bryssel - 322 kr 
Malaga - 328 kr

Posted by Ulrika Rudqvist at 10.09fm to Kampanjer | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktisdag november 27 2007

Disney all over

Walt_disneyHar du som jag svårt att hålla isär de olika Disneyparkerna runt om i världen? Här reder jag ut begreppen en gång för alla.

Walt Disney World hittar man i Orlando, Florida. Denna sagolika värld innehåller följande parker:

Magic Kingdom – den första av nöjesparkerna. Har funnits sedan 1971 och består av ett flertal ”länder”.

Epcot – består av två områden. Future World lägger stor vikt vid utbildning medan World Showcase är en stor världsutställning.

Disney MGM Studios – nöjesparken som handlar om filmens värld. Här finns även ett par åkattraktioner.

Disney´s Animal Kingdom Park – invigdes 1998 och numera finns här en av Disneys största berg- och dalbanor.

Vattenland – inom området finns det två stora vattenparker vid namn Blizzard Beach och Typhoon Lagoon.

Disneyland är en nöjespark som är belägen i Kalifornien. Parken bygger på Walt Disneys skapelser och är en av världens mest kända nöjesparker och även en av de mest besökta. I dag finns flera parker över hela världen som bygger på Disneys karaktärer, bland annat i Paris och Tokyo.

Foto: Savannah Grandfather

Posted by Antonia Johansson at 10.00fm to Nöje | Permalink | Comments (0)

Share/Save/BookmarkTravelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE