Blogg

« januari 2008 | Main | mars 2008 »

fredag februari 29 2008

Fritt fram för Kenya

I dag meddelade UD att man inte längre avråder från resor till Kenya. EU har ställt sig bakom Kofi Annans ansträngningar. Sverige har finansiellt gett stöd till hans medlargrupp där också UD:s tidigare rättschef Hans Corell ingår.

Posted by Antonia Johansson at 04.11em to Aktuellt | Permalink | Comments (1)

Share/Save/Bookmarkfredag februari 29 2008

Kurumba Island Resort

Kurumba Maldiverna är den ultimata destinationen för en bröllopsresa i mina ögon.

Om du planerar en resa dit och vill ha ett tips på ett hotell för bröllopsresan måste jag tipsa om Kurumba Island Resort.

För ungefär 4500 kr per natt får du bo på femstjärniga Kurumba Island Resort som ligger ca 15 minuter från flygplatsen med motorbåt. Hotellet ligger på en av de vackraste stränderna, men du har ändå nära till cityliv med endast tre km till huvudstaden Male.

Läs mer om hotellet här!

Posted by Ulrika Rudqvist at 02.10em to Hotell | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag februari 29 2008

Vinn en resa till Budapest!

MalevDu har väl inte missat att Travelstart ger dig chansen att vinna en resa till vackra Budapest? Priset består av två flygbiljetter till Budapest. Flyger gör du med bekväma Malev som flyger direkt från Köpenhamn, Göteborg och Stockholm.

I dag är sista chansen att vara med och tävla så om du inte deltagit än är det hög tid.

Tävla här!

Posted by Antonia Johansson at 10.35fm to Aktuellt | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag februari 29 2008

Måndagskvällar till trumrytm

Img_5739_24De som befinner sig i Buenos Aires och har en måndagskväll över borde bums bege sig till Centro Cultural Konex för en härligt rytmisk festkväll. Varje måndagskväll mellan åtta och tio spelar nämligen trumorkestern La Bomba del Tiempo konsert under öppen stjärnhimmel.

Konex är ett kulturcentrum som har massor av kulturaktiviteter varje dag, och måndagarna ägnas åt trummor, eller tambores som det heter på spanska. Det gäller att komma dit tidigt, gärna vid sju, för kön brukar ringla sig runt kvarteret. Väl inne på den stora innergården är det dock inte alltför trångt, och man kan njuta av trummornas rytm omgiven av massor av dansande människor.

Inträdet kostar tio pesos (ca 20 kronor) och inne på centret finns en bar där man kan handla öl (tio pesos för en liter), läsk, vatten och enklare mat.

Varje måndag är en ny upplevelse, så gillar man musiken är det värt att göra det till måndagstradition. La Bomba del Tiempo tar nämligen dit en gäst som ackompanjerar dem varje gång - ena gången kan det vara någon som sjunger, en annan någon som spelar gitarr, en tredje en på saxofon, och så vidare. Man vet aldrig vad som väntar, det enda man kan vara säker på är att det kommer att vara riktigt bra.

Centro Cultural Konex ligger nära shoppingcentret Abasto, på gatan Sarmiento nummer 3131. Hoppa av tunnelbanelinje B på stationen Carlos Gardel och promenera två kvarter eller ta buss 24, 71 eller 168. Efter konsertens slut är det lagom middagstid i Buenos Aires så då kan man passa på att gå och äta på någon av alla de billiga peruanska restaurangerna som ligger i kvarteren runt Abasto.

Posted by Annika Dalén at 03.28fm to Kultur | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag februari 29 2008

En matupplevelse

Häromveckan var maken och jag ute och åt en oförglömlig middag. 
Vi hade då glädjen att första gången äta på restaurangen "2941" i närbelägna Falls Church, Virginia. Och vilken smak och matupplevelse det var!
Allt var perfekt; från miljön, till servicen, till maten, till vinet. Det är inte ofta man hamnar på ett ställe där man kan säga att ALLT är perfekt. Men denna gång hände det verkligen!

Vi bestämde oss för att ta en specialkombinerad meny, och det valet behövde vi inte ångra. Vi åt med andakt. Till detta fick vi också vin som var specialkomponerat till varje rätt. Perfekt!

Överraskande nog frågade vår trevlige servitör om vi var intresserade av att se köket, och träffa "The Chef". Vi var inte sena med att hänga på honom ut i köksregionerna, och där blev vi presenterade för kocken Bertrand Chemel. Vi fick se hur det jobbades i köket, och vilken effektivitet som där rådde. Mycket roligt, och oväntat för oss.  Om man så vill kan man boka det så kallade "Chef's Table" som ligger i just köket.  Det är säkert något av en upplevelse att sitta där och äta samtidigt som man ser hur maten lagas.

Är du i Washingtonområdet och vill besöka en topprestaurang rekommenderar jag "2941" av hela mitt hjärta, men kom ihåg att boka bord i tid!

Posted by Annika Bohn at 03.22fm | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag februari 29 2008

Kokos och olja – framtidens bränsle?

KokosI måndags gjordes första testet att flyga ett trafikflygplan på biobränsle. Det var en Boeingmaskin tillhörande flygbolaget Virgin Atlantic som flögs på ett bränsle bestående av en blandning av kokos- och babassuolja. Flygningen gick mellan London och Amsterdam och flygtiden uppgick till en timme.

Inga passagerare befann sig ombord och för säkerhets skull drevs bara en av planets motorer med biobränsle. Babassuolja kommer från en palm som huvudsakligen växer i Amazonas. Oljan används framför allt till matlagning och är kanske inget mirakelvapen men det är bevisat att det går att använda sig av för att få upp ett stort flygplan på 10 000 meters höjd.

Foto: bionicteaching

Posted by Antonia Johansson at 01.50fm to Flyg | Permalink | Comments (1)

Share/Save/Bookmarktorsdag februari 28 2008

Sand R Us

Även då allt går sakta härnere går tiden fort och det känns inte som om jag har någon koll på dagar eller tid alls. Har gått med i en förening (Elham) som har kulturella evenemang flera gånger per månad men har inte lyckats ta mig dit en enda gång. De har poesikvällar, fotouställningar, outings med professionella fotografer där man får ta del av deras tips och mycket annat intressant  I kväll är det en utställning med kalligrafisk konst vilket jag tycker mycket om men inte ens det kom jag i väg på.

Blev stoppad av polisen för några veckor sedan där det uppdagades att mitt internationella körkort inte längre gällde i och med att jag fått uppehållstillstånd här. Fick komma med till stationen, fick körförbud tills jag tagit ett bahrainskt körkort och får nu snällt sitta på kontoret till jag klarat uppkörning. Får nu åka med företagschauffören överallt jag ska. Inte lysande nu i och med att jag är ensamstående men de har varit toppen på jobbet och ställt upp på alla vis.

Häromdagen hade vi sandstorm i ett par dagar. Jag fick en sandpust över mig där jag stod och väntade på min körskolelärare. Mitt hår blev fnasigt av sanden, min väska sandig både utanpå och inuti. Jag kände hur sanden knastrade i munnen och satt fast i läppstiftet. Sånt som man inte kan föreställa sig om man inte varit med om det.

Posted by Agnes at 04.00em | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktorsdag februari 28 2008

Lyxshoppa billigt i Bangkok

Siam_paragon Om du tröttnat på fiskarbyxor, hello kitty-prylar och fula kopior ska du bege dig till Siam Paragon. Har köper du märkeskläder och priserna är kanske inte så thailändska om du är van vid pad thai på Khao San Road. Men tro mig, du kommer inte att ångra dig. För om det är något thai kan, så är det att ha helt fantastiska reor.

Kolla in alla affärerna på hemsidan

Posted by Ulrika Rudqvist at 02.00em to Shopping | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktorsdag februari 28 2008

Brasilien- ett mångkulturellt paradis

Avantebrasilsergio_3 När jag flyttade till Brasilien så trodde jag att det skulle synas att jag inte var brasilianska. Jag förväntade mig att det skulle vara ungefär som i Asien där det är väldigt tydligt att man är utländsk.

Tänk så fel jag hade. Det jag inte visste var att Brasilien är ett otroligt mångkulturellt land med folk från världen runt. Folk från hela världen dras till värmen och den härliga kulturen.

Det finns dock några kulturer som påverkat mer än andra och är återkommande i traditioner och matkultur. En undersökning som gjordes förra året visade att en väldigt stor Fabiopinheiromeninodel av populationen har ett indianskt ursprung men även afrikanskt och europeiskt.  Med dessa ursprung återfinns mörkhyade så väl som blonda överallt.

En ljushyad och blond person får oftast mer uppmärksamhet för är man ljus så tyder det  ofta på ett europeiskt ursprung och det är vanligt att anta att personen i fråga är tyskättling. Här i de södra delarna, speciellt i Santa Catarina och Rio Grande do Sul, så finns det stora grupper tyskättlingar och i en del kommuner talas bara tyska.

Brasilien har också någon slags kärlek till Japan, varje år åker hundratals brasilianare dit för att söka lyckan. Att höra att någon har Japanskt påbrå är inget ovanligt och man kan t.o.m. höra Japanska på bussen ibland. Här är vanligare att man äter Sushi utan fisk  istället för ”Sashimi”- (Sushi med) rå fisk.  Jag har aldrig sett Sushi med fisk här faktiskt och när jag frågat har min fråga verkat konstig.

De Afrikanska rythmerna är också återkommande i musik och vardagsliv. I norr kryddar man maten lite starkare och påminns genom det om det Afrikanska ursprunget.

Brasilien är verkligen ett härligt mångkulturellt paradis där man hittar lite av varje.

Bilder: SergioA & Shermeee

Posted by Linda Hernestål at 11.35fm to Kultur | Permalink | Comments (2)

Share/Save/Bookmarktorsdag februari 28 2008

Avkoppling i Calcutta

CalcuttaCalcutta är en av Indiens största städer och belägen i den nordöstra delen av landet. I denna storstad finns det få ställen att fly folkmyllret på men en tillflyktsplats är Eden Gardens. Det är en stor, härlig park med mycket grönska och ett populärt tillhåll för indierna själva. Parken kan vara värd ett besök om man känner ett behov av att komma från försäljare och tiggare.

I anslutning till Eden Gardens ligger världens största cricketanläggning, tillsammans med MCG, med plats för runt 100 000 åskådare. Eden Gardens Cricket Stadium är Indiens äldsta cricketarena och den anses vara en av de finaste arenorna i världen.

Foto: jackfrench

Posted by Antonia Johansson at 12.02fm to Resmål | Permalink | Comments (0)

Share/Save/BookmarkTravelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE