Blogg / Kommentera

söndag februari 24 2008

Se upp för piraterna!

P2010113Det är lätt hänt när man vandrar runt i de italienska städerna, och speciellt längs de dyra shoppinggatorna med märkesbutikerna, att man önskar man hade mer pengar i plånboken än vad man har. Vem vill inte kunna köpa bland annat Gucci, Louis Vuitton och Prada?

Många turister, och även en hel del italienare, faller för frestelsen att köpa förfalskningar  av gatuförsäljare som bjuder ut en tillsynes identisk produkt för en tiondel av skyltfönsterpriset. Även på badstränderna under sommarmånaderna kryllar de av försäljare som erbjuder förfalskade märkesvaror till fyndpris.

Många svenskar jag möter verkar inte vara medvetna om att i Italien är det olagligt att köpa förfalskade märkesvaror. Den italienska staten försöker bekämpa ”piratmarknaden” och använder sig både av civila poliser som går runt på marknader och längs stora turistgator för att haffa köpare, och båtburna poliserna längs med badstränderna.

En hel del turister åker dit, inga ursäkter som ”men jag visste ju inte det” biter, och boten att betala kan vara väldigt hög. Uppemot flera tusen svenska kronor.

Om du vill vara säker på att inte spendera i onödan i Italien. Undvik att köpa förfalskningar. Det är olagligt och det kan bli väldigt dyrt om du åker dit.

Posted by Sophie Abrahamsson at 02.48em | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE