Blogg / Kommentera

lördag mars 1 2008

Billiga flygbiljetter till Florens, Toscana.

FlorensduomoFlorens har en relativt liten och begränsad flygplats och bolagen som flyger är hit är få och därför är ofta priserna på direktflyg till Florens höga. Fördelen är att flygplatsen ligger bara 15 minuter från centrum med taxi eller lokalbuss. (Ja, ni kommer förundras över hur de lyckats få plats med en flygplats mellan en motorväg och ett berg på en liten gräsplätt, i stort sett mitt inne i stan, men så är det.)

För att flyga direkt till Florens för ett överkomligt pris rekommendera jag att kolla upp Sterling eller det italienska bolaget Alitalia.

Vad många inte vet är att Pisa har en större flygplats som ligger relativt nära Florens. Till och från Pisa flyger betydligt fler flygbolag och många lowcost-bolag som Easyjet och Ryaniar. Det  är dessutom enkelt ta sig från Pisas flygplats till Florens. Det går direkttåg från flygplatsen till Florens centrala tågstation, Santa Maria Novella. På 35-40 minuter är man i centrala Florens utan omständigheter.

Det lönar sig alltså att söka avgångar för båda flygplatserna om man är ute efter att flyga ner till Florens eller Toscana för en rimlig peng.

Ha även i åtanke att avstånden i Italien är relativt överkomliga och att en tågresa från Roms två flygplatser, som verkligen kan erbjuda mycket billiga biljetter, upp till Florens inte behöver ta mer än två-tre timmar.

Firenze Airport

Pisa Airport

Posted by Sophie Abrahamsson at 03.55f.m. to Flyg | Permalink | Comments (0)

Comments

Post a comment

If you have a TypeKey or TypePad account, please Sign In

Dina sidor Hjälp Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified ZA UK IE NL LT
SE NO DK FI BR
US FR DE