Blogg / Kommentera

söndag mars 23 2008

Bästa tidpunkten för Italien

Gata_florens Till Italien kan man åka av många olika anledningar. För sol och bad, för att gå på fotboll, för att pröva viner och för att besöka berömda städer. När man bokar en resa ner till Italien bör man ha i åtanke vilken period man väljer och vilket väder man kan förvänta sig

Om man är sugen på att åka till städer såsom Florens och Rom under sin semester för att gå runt bland museer och längs antika gränder och njuta av konst och kultur finns det några saker man bör tänka på vad gäller tidpunkten.

November till slutet av februari är vintermånader och inte speciellt behagliga. Temperaturen går sällan under noll men fukten och stenhusen gör att man fryser och huttrar och man får sin beskärda del av smog, dimma och regn.

Juli och augusti är högsommarmånaderna. Vilket betyder höga temperaturer, uppemot 35-40 grader och mycket hög luftfuktighet. De flesta italienare söker sig ut mot stränderna eller upp i bergen. Städerna står oftast relativt folktomma under den tryckande heta solen. Augusti är den huvudsakliga semestermånaden då miljontals italienarna beger sig på semester och ofta är många butiker och restauranger stängda.

Så, mitt tips för de som vill turista i de berömda italienska städerna, le città d’arte, är att göra det under vår- och höstmånaderna, d.v.s. från slutet av mars fram till juni, eller i september-oktober. Vädret är behagligt och temperaturen ligger mer eller mindre som under svensk högsommar, man riskerar inte värmeslag eller semesterstängt.

Det är alltså läge just nu, att se sig om efter resor hit ner.

Posted by Sophie Abrahamsson at 12.09em to Tips | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE