Blogg / Kommentera

torsdag mars 27 2008

Snabb och enkel sightseeing i Florens

Om man har begränsat med tid, eller om man inte känner sig sugen på att traska runt Florens på egna trötta ben eller med små barn i släptåg, kan man hoppa på den röda sightseeingbussen på tågstationen Santa Maria Novella, mitt inne i stan, och under en timme åka runt Florens bekvämt sittandes på säten med en video- eller digitalkamera i näven.

Dsc01911Turen kostar 20 Euro för vuxna och 10 Euro för barn, och man får guidning genom hörlurar på diverse olika språk, såsom engelska, spanska, franska och tyska. Bussen stannar på 15 olika ställen runt om i staden och ger en bra överblick över de mest berömda platserna, och kanske inspiration för utflykter och rundvandringar på egen hand.

Första avgången är vid 09.30 på morgonen och den sista turen avgår vid 17.30

För mer detaljerad information om avgångstider se hemsidan för Firenze City-Sightseeing.

Det kan vara smart att komma ihåg under de varmare månaderna, under våren och sommaren, att solglasögon, solhatt eller keps och en flaska vatten är att rekommendera för att undvika solsting speciellt för dem som är lite yngre eller lite äldre och inte är vana vid värmen och fukten.

Dessa röda sightseeingbussar finns även i andra italienska städer som Milano, Palermo, Neapel och Pisa (för mer detaljerad information se hemsidan).

Posted by Sophie Abrahamsson at 04.09em to Tips | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE