Blogg / Kommentera

torsdag april 24 2008

En förmiddag i det gröna, mitt i Florens

Cascine1_4Under våren, innan den riktigt heta sommarvärmen kommer till Italien, har vi som regel att varje söndag ta med oss våra små jackrussell terrier till en stor park här i Florens, som heter le Cascine.

Det är ett stort område som sträcker sig längs med floden Arno i riktning mot Signa, och som börjar uppe vid Ponte del la Vittoria inne i Florens. Det bästa är att parken sträcker i sig i kilometer och innefattar både skogsdungar och gräsplättar, cykelbanor och stigar, en liten amfiteater och diverse olika brunnar, dessutom ligger den vid Florens travbana och några ridskolor, så ofta ser man hästar i parken, utöver alla personer och hundar.

Det går lokalbussar från Florens ut till parken, men även till fotsCascine3_3 är det överkomligt och om man som vi, kommer från ytterområden och tar bilen in, finns det gratisparkeringar vid de olika ingångarna.

Ni som tillbringar lite längre tid i Florens nu under våren, eller som reser med barn eller sällskapshund, gör i ordning en picknickkorg och tillbringa en förmiddag alle Cascine. Njut av det stora grönområdet så nära centrala Florens, i svenskt högsommar väder, för det är det helt klart värt.

Posted by Sophie Abrahamsson at 05.08em to Sevärdheter | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE