Blogg / Kommentera

söndag april 6 2008

Stopp för tiggare längs Florens gator?

Ett fenomen som man tyvärr inte kan blunda för någonstans i Italien är tiggarna. Speciellt stora turiststäder, såsom Florens eller Rom, tampas dagligen med personer som av olika anledningar sitter utmed de berömda gatorna, med små lappar skrivna på bristfällig engelska eller italienska och som ber om småmynt, eller de som går runt bland bilarna så fort trafikljusen slår över till rött.

Tiggare_florensNu har det hela tagits upp av Florens kommun som anser tiggarna vara en fara för fotgängare och bilister. För inte så länge sedan snubblade en äldre kvinna med dålig syn över en tiggare som satt längs med en trottoar och slog sönder käken och ett knä. Det är nu på förslag, som fortfarande måste godkännas, att ge order åt den kommunala polisen att förbjuda tiggare som sitter, eller ligger, utmed trottoarerna eller vid övergångsställen.

Något som ytterligare oroar kommunledningen är vetskapen om att många av tiggarna är utnyttjade och tvingas betala sina ”arbetsgivare ”, som positionerar ut dem på gatorna, och alltså inte tigger för sin egen överlevnad men på order av någon som tjänar pengar på deras misär.

Utförlig artikel på italienska här.

Posted by Sophie Abrahamsson at 09.22fm to Aktuellt | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE