Blogg / Kommentera

söndag maj 4 2008

I bokhimlen

Img_4438Under helgen gick den av stapeln, för trettonde året i rad - Los Angeles Times Festival of Books. Massor av bokälskare - runt 140 000 - traskade omkring på UCLA's campus i två dagar, lyssnade på författarintervjuer, köpte böcker, minglade, och svettades alldeles förfärligt, för varmt var det.

Jag lämnade förkylda barn och man hemma och tillbringade hela söndagen där på egen hand, vilket var väldigt skönt. Visserligen finns det mycket roligt för ungarna att göra, men med så mycket folk blir det ganska tröttsamt att valla omkring barn, både för föräldrar och för ungarna själva. Jag vet - vi har gjort det tidigare år.

Så nu hade jag en hel festivaldag alldeles för mig själv och jag lyssnade bland annat på Maria Shriver, som intervjuades om sin senaste bok. Och det kan jag meddela att Angelenos må vara skeptiska till Governor Arnold, men de älskar sin First Lady of California - det var fullt med folk i publiken, Shriver fick stående ovationer och hennes bok var slutsåld på fela festivalområdet

Img_4423
Så lyssnade jag på Steve Garvey som, fick jag förklarat för mig senare, är en gammal älskad baseballspelare, och så lyssnade jag på en panel med författare som just kommit ut med biografier över andra författare. Bland annat Judith Freeman som skrivit en biografi om Raymond Chandler som var fantastiskt sympatisk och talade om Chandler så att jag tror att alla i publiken bestämde sig för att genast läsa åtminstone en bok av honom och antagligen biografin också.

Ja, och så traskade jag omkring i värmen och bläddrade i böcker, handlade en del, vågade mig fram till T.C Boyle (på bilden) och fick min - eller snarare hans - bok signerad, pratade med folk (boknördar är ett väldigt trevligt och socialt folkslag) och hade det väldigt trivsamt i största allmänhet.

Så småningom gick jag hem, som utlovat med en kasse nya böcker till mina förkylda ungar. Det var både ungarna och jag väldigt nöjda med.

Posted by Ingegerd Landstrom at 05.05fm to Aktuellt , Böcker & Lästips , Kultur , Nöje | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE