Blogg

« april 2008 | Main | juni 2008 »

lördag maj 31 2008

eCamp Israel – ett sommarläger för teknikintresserade ungdomar

LaptopFör första gången någonsin kommer ett internationellt sommarläger kring ämnet teknologi att anordnas i Israel. Dit är alla engelsktalande ungdomar mellan 10 och 18 år gamla välkomna och ungefär 300 väntas delta.

Lägret äger rum på en lägergård mitt ute i naturen, men endast 45 minuter i bil från storstaden Tel Aviv. Under två veckor kommer barnen att få lära sig mer om israeliska uppfinningar och träffa vissa av personerna bakom dem, men framför allt prova på själva.

Med hjälp av den modernaste hård- och mjukvaran, uppmuntras lägerdeltagarna att använda sin kreativitet och själva uppfinna nya produkter inom områdena 3D-animering, Flash, Web 2.0, Robotics, med mera. För att få ytterligare inspiration, arrangeras studiebesök på de israeliska forskningsavdelningarna hos Google, Intel, Microsoft och Motorola samt på de berömda universiteten Technion och Weizmann-institutet.

Föräldrar behöver inte vara oroliga för att barnen ska spendera hela dagarna inomhus, framför datorn. Tvärtom kommer ungdomarna att delta i ett flertal sportaktiviteter, brasor, filmvisningar, med mera. Anläggningens vackra simbassäng står också till lägerdeltagarnas förfogande.

För den som vill uppleva mer av landet Israel i samband med lägret, anordnas en fem dagar lång rundtur före och efter själva lägret, som tar barnen till Jerusalem, Döda Havet och andra intressanta sevärdheter. Detta rekommenderas verkligen, så att man lär känna landet som gett världen ett stort antal uppfinningar, bland annat ICQ och droppbevattning.

Mer information (på engelska) om eCamp Israel kan du hitta här.

Foto: Bitterjug

Posted by Elliot Turvall at 03.23em to Aktuellt | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag maj 30 2008

Taxfree kan vara billigare på marken

ParfymTaxfreeförsäljningen ombord på flyget eller via researrangören är inte alltid billigast. Detta visar en undersökning som DN gjort. Vi svenskar är kända för att planera våra inköp med omsorg och en stor del av försäljningen sker genom förbeställning på nätet.

På flera av de mest populära resmålen är det billigare att köpa samma varor på destinationens flygplats. Bangkoks flygplats var till exempel billigast på de flesta av varorna som jämfördes. Ibland kan det även vara värt besväret att själv leta rätt på de tullfria varorna ute på stan, på själva resmålet.

Läs mer på dn.se.

Foto: rodrigo moraes

Posted by Antonia Johansson at 01.24em to Shopping | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag maj 30 2008

Annorlunda reseprogram

Jag älskar att resa, men avskyr reseprogram. Jag tycker att program som När & Fjärran är bedrövligt tråkigt och har inte sett ett helt program på tio år.

Om du vill se ett annorlunda reseprogram ska du definitivt satsa på Vices Guides to Travel. Innehållet är ungefär lika galet som tidningen är. Mitt favoritavsnitt är helt klart när de åker till Kongo för att leta efter de sista dinosaurierna och hänger med pygméstammar.   

Kolla in Vice TV här!

Posted by Ulrika Rudqvist at 12.17em to Nöje | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag maj 30 2008

Och priset för årets sämsta förälder går till...

Familjen Parreno som glömde sin son på flygplatsen i Vancouver, Kanada för ett par veckor sedan. Familjen var tvungna att springa till gaten, mamman sprang först och tog för givet att pappan hade sonen, pappan tog för givet att mamman hade sonen.

Pojken, som fyller två år nästa månad, hittades av en säkerhetsvakt vid Air Canadas gater.

Som vanligt söker media så klart ett sätt att skylla på någon annan, och just nu diskuteras i kanadensisk media hur hemskt det är att småbarn inte får boarding pass. Då kan ju inte flygpersonalen veta att ett barn saknas!

Borde det inte vara föräldrarnas ansvar att se efter sina barn? Bara en tanke.

Läs mer på Yahoo

Posted by Ulrika Rudqvist at 09.18fm to Flyg | Permalink | Comments (2)

Share/Save/Bookmarkfredag maj 30 2008

Våga vinn Bahrain

Om jag skulle ge er mitt bästa tips för en besökare här i Bahrain så skulle det vara att ”våga”. Många som kommer till så kallade muslimska länder har många föreställningar om vad man får och inte får göra och hurdana ”muslimer” är. Kommer man hit så hoppas jag att man vågar släppa lite av det och se folket för vad de är, vanliga människor i en kultur annorlunda än vår. Lika men olika.

När jag säger våga så menar jag att öppna sig, slappna av och inte oroa sig över att begå misstag. Att våga le om man ändå begår ett misstag. Att våga tro att människor här är genuint vänliga och ärliga i sina uppsåt. Folket här i Bahrain är det trevligaste och mest hjälpsamma folk jag någonsin träffat och det vore synd om besökare här skulle gå miste om den gästfrihet och vänlighet som de kan få ta del av om de bara vågar se människan bakom "muslimen".

Posted by Agnes at 09.01fm | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktorsdag maj 29 2008

Meet our scrum master A!

Scrummastera De senaste månaderna har vi arbetat intensivt med att förbättra våra teknikprocesser och en av skillnaderna är att vi nu har en scrum master (erkänn, visst låter det som en DJ på Ibiza?). Så vi passade på att fråga Andreas om vad han egentligen gör.

Så Andreas, vad är en scrum master?
Det är en person som har bra koll på scrumprocessen.

Ehh... Okej. och vad är en scrumprocess?
Scrum är en utvecklingsmetod som inkluderar såväl ledningen som teknikavdelningen i arbetet. Man kan säga att det handlar om att använda verktyg för tydlighet.

Okej, så du som scrum master gör vad?
Jag "äger processen" och ser till att den efterföljs.

Och, men vilka verktyg är det ni använder då för att göra arbetet tydligare?
Ett exempel är vår whiteboard där hela företaget kan följa vad varje utvecklare gör, vem som gör vad och hur långt de har kommit. Scrum handlar ju om att göra själva processen väldigt transparent, det ska vara enkelt att se och förstå vad alla gör.
Ett annat scrumverktyg är att ledningen planerar och bestämmer vad det är som ska göras varje vecka. Därefter kan de inte ändra mitt i utan en reell kris.

Så man kan säga att ni får arbeta mer fokuserat?
Absolut?

Okej, du var ju project manager förut på, vad är skillnaden nu då?
Som project manager följde jag ett projekt åt gången från början till slut, nu handlar det mer om helhet och att arbeta med hela teamet.

Slutligen, gillar du din nya titel?
Absolut! Den är catchig, fastnar direkt!

Posted by Ulrika Rudqvist at 02.36em to Livet på kontoret | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktorsdag maj 29 2008

Flykting i Kina

Img_3943 En vanlig fredag på skolan resulterade i en mardröm. De senaste veckorna i skolan har det gått rykten om att studenter kommer att bli utkickade från landet när deras visum går ut. För de flesta gäller detta i augusti, då även mitt går ut. För att undvika detta fanns det många tips, antingen kunde man skriva in sig på en sommarkurs på ett universitet, eller resa till Hong Kong eller annat land i Asien och förlänga sitt visum.

Vi ringde till ambassaden. Där fick vi inget svar utan blev hänvisade till något ministry nära Dongzhimen. Väl där sade polismannen att alla F-visum (alltså studentvisum) går ut den 1 juli.

1 Juli!!! Det är vansinne med tanke på att min mamma kommer hit under augusti, och mina vänner i juli. Polismannen sa att det enda jag kunde göra var att lämna landet. Så nu ligger jag på min säng och vet inte vad jag ska göra, vad ska jag ta mig till? Ska jag söka till sommarkursen kostar det 3500 RMB och det är väl mitt enda hopp.

Fast jag tror inte ens det försäkrar en om att man får stanna. Ingen vet något riktigt än... 

Posted by Alexandra Leyton at 09.19fm to Aktuellt | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkonsdag maj 28 2008

Hur man bestiger ett heligt berg

Picture_10 Om man blir trött på all stad och betong i Tokyo är en lagom dagstur att besöka det heliga berget, Mt Fuji. Det ligger ett par timmar med buss från staden och toppen på 3776 m över havet kan ses från Tokyo om det är en riktigt klar dag.

Nu är det inte att ”bara” klättra upp på toppen. Berget är täckt av snö och gör det både farligt och svårt att ta sig upp större delen av året. Av den orsaken är det endast tillåtet att klättra upp under sommaren, juli och augusti. Under den senaste japanvistelsen i april var det högsta man kunde ta sig till ett stopp på 2020 m höjd. Dit kunde man komma med bil och buss, men det japanska vädret är väldigt omväxlande och hela berget var täckt i dimma.

Det som man ska tänka på om man bestämmer sig för att klättra upp är först och främst att avsätta tillräckligt mycket tid! Man kan ta sig med buss upp till den 5:e stationen på 2305 m höjd och tiden till toppen beräknas ta 5-7 timmar beroende på dagsform. Och sen är det vädret som sagt, väldigt omväxlande väder och kallare ju högre upp man kommer. Nästa gång jag är nära det heliga berget vill jag ta mig högre upp än 2000 m!

Posted by Christel Häggström at 03.27em to Sevärdheter | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkonsdag maj 28 2008

När saknaden tog över

Det är något speciellt med livet här, något beroendeframkallande.Awash_093
Nästan alla som kommer på besök vill tillbaka.
Efter mina första nio månader i Etiopien var jag så trött på landet att jag fick hemska utslag i ansiktet bara någon nämna Etiopien. Jag fick problem med magen av deras skitmusik, fick krupp av dem jobbiga lyckosökarna  som alla ville ha en bit av mig, den vita rika.

Att sätta sig på flyget hem till Skandinavien var som att sjunka ner i ett varmt bubbelbad efter ett maraton.
Arlanda välkomnade mig med öppna armar men jag kunde inte låta bli att förundras över hur stressade människorna var och hur dyrt allt var. Väl hemma i soffan framför "Sikta mot stjärnorna" började något röra på sig djupt där inne. Det bubblade, puttrade och sjöd och gjorde så mycket väsen av sig att jag kastade mig över telefonen och bokade en biljett ner till mitt underbara och förfärliga Etiopien. Saknade hade tagit över.

Foto: Inger Marie Jaavall               

Posted by Sofia Eriksson at 11.47fm to Resmål | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkonsdag maj 28 2008

Travelstart lanserar i Brasilien

Bemvindo_travelstartbr_2                      Malmö 27 Maj, 2008

Pressmeddelande från Travelstart:
Travelstart lanserar i Brasilien


Svenskt e-handelsföretag pionjärer nu även i Brasilien
Lokal anpassning absolut nödvändigt för att lyckas internationellt


Travelstart, e-handelspionjärer och en av Skandinaviens ledande Internetresesäljare, öppnar i dag för affärer i Brasilien.

Brasilien blir Travelstarts 13:e marknad och i Sao Paulo öppnar koncernens tredje kontor. Kontoret sköts av ett lokalt managementteam med reseagenter som servar kunder och ställer ut biljetter.

”Vi har som målsättning att finnas på alla kontinenter innan 2010 är slut.
Brasilien har potential att bli större än alla våra andra marknader tillsammans. Vi har ett bra tillfälle i Brasilien med ett riktigt bra mangementteam. I Brasilien är det mindre konkurrens och högre marginaler än vad vi är vana vid” säger Stephan Ekbergh Travelstarts grundare som fortsätter ”Brasilien genomgår liksom de flesta andra växande marknaderna en fas nu där avregleringen plöjer upp nya spår, vilket innebär fler etableringar av lågprisflygbolag och lägre kostnader att flyga. Där finns en avgörande roll vi kan spela”.

Tjänsten, som finns på travelstart.com.br, hanterar i dagsläget flyg från Amadeus, hotell och hyrbil. I juni kommer även samtliga brasilianska lågprisflygbolag att finnas för bokning.

Om Travelstart 
Travelstart är pionjärer i Internetresebranschen och det bolag som startade revolutionen av e-handel inom resor i Skandinavien. Bolaget är ett av de större inom branschen och hade under 2007 mer än 260.000 resenärer samt dryga 900.000 unika besökare på sina hemsidor per månad. Bolaget grundades 1998, har sitt säte i Malmö och bedriver verksamhet på 13 marknader. Bolaget fortsätter leda industrin genom innovation av teknik och distribution genom dotterbolaget TravelLab.com.

För mer information   
Kontakta

Travelstart   
Stephan Ekbergh
+27-826107431
stephan@travelstart.se
www.travelstart.se

Posted by Ulrika Rudqvist at 09.23fm to Livet på kontoret | Permalink | Comments (0)

Share/Save/BookmarkTravelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE