Blogg / Kommentera

fredag maj 9 2008

Lyxig shopping till rätt pris i Toscana

Outlet1 Florens erbjuder mycket vad gäller exklusiv shopping. Längs med de vackra gamla gatorna och gränderna hittar man många av de största modehusen. Men onekligen har man kanske inte alltid lust att lägga ut en mindre förmögenhet för att komma hem med väskor och klädesplagg med de exklusivaste märken, och det har man faktiskt tagit fasta på under senare tid.

I Barberino di Mugello, efter en halvtimmes bilkörning från Florens längs med motorvägen A1 i riktning mot Bologna och strax innan bergskedjan Apenninerna, finner man en av Italiens nyaste designer outlets (se de två fotografierna).

110 butiker med allt från Roberto Cavalli, Dolce & Gabbana och Prada, till Guess, Intimissimi, Calzedonia och Motivi. Utöver det finns en butik för Playstation, en för chokladmärket Lindt och diverse butiker med heminredning som Sia. Allt med priser som i snitt ligger på en 10-20% underOutlet2 butikspriserna och med diverse  kampanjer då och då.

Som vanligt vad gäller outlets behövs en del tålamod för att beta av butikerna och lite tur vad gäller storlekar. Men om vädret är fint är det en schysst heldagsutflykt för shoppingintresserade. Allt är nybyggt i italiensk, pittoresk stil och det finns både barer och restauranger, utöver de enorma parkeringarna, för det här är ett ställe som drar till sig en hel del besökare och främst italienare. Vad man bör tänka på är att Barberino ligger aning högre upp och att det sällan är lika varmt som nere i Florens, och att hela outleten är under öppen himmel. Under vinterhalvåret kan det var riktigt kallt och under sommarmånaderna kan det var smart att ha med sig något varmt att dra på sig om det kommer kyliga vindar uppifrån bergen.

Hemsidan till Barberino di Mugello’s Designer Oulet hittar ni här.

Posted by Sophie Abrahamsson at 04.28em to Shopping | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE