Blogg / Kommentera

söndag maj 25 2008

Varför inte äta japanskt i Florens?

Vy_2Jag har förstått att de flesta som åker till Italien gör det för matens skull, och jag är den första att skriva under på att den italienska maten är en av världen godaste och sundaste, men efter att ha bott i Toscana i snart sex år, kan jag uppskatta en middag som bryter av från de klassiska italienska och toskanska ramarna. Omväxling förnöjer heter det ju.

I de flesta restaurangguider och turistguider över Florens, är det svårt att hitta restaurangtips om man är sugen på att äta något icke-italienskt en kväll, så här ska jag bjuda på ett:

I Florens finns två japanska restauranger under namnet Wabi Sabi, mycket centralt belägna och vid busshållplatser. En ligger vid Viale dei Mille och en vid Porta Romana. Det är mycket stilfullt inredda lokaler i japansk stil, med trevlig personal och självklart med mycket goda japanska maträtter. (Och med en lång vinlista om den japanska ölen inte duger.)

Så varför inte göra ett avbrott och gå ut en kväll i Florens utan att för den skull äta italienskt? Det är sådant som vi som bor här brukar unna oss ibland, hur underligt det än kan låta.

Som med alla restauranger i Florens rekommenderar jag att man bokar bord.

Här hittar ni deras hemsida.

Posted by Sophie Abrahamsson at 12.31em to Restauranger | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE