Blogg / Kommentera

måndag juli 28 2008

Kiftzuba – roligt för barn i alla åldrar

KiftzubaNär man har klarat av de ”viktiga” platserna i Jerusalem och letar efter ett ställe där barnen kan roa sig under en hel dag, kan jag varmt rekommendera leklandet Kiftzuba. Parken är öppen dagligen och det tar ungefär tjugo minuter att komma dit från Jerusalem, med antingen bil eller buss.

Kiftzuba består av flera olika lekområden, både inom- och utomhus. En av byggnaderna innehåller, förutom ett café, flera lekavdelningar för barn i olika åldrar. Där finns små bilar, lego, bollhav, en ”affär” för små barn, tv-spel för de större, med mera. Efter ett besök där kan det vara lämpligt att gå vidare till djuren, där man kan klappa bland annat kaniner och hamstrar, men även titta på så skilda djur som sköldpaddor, strutsar och åsnor.

I närheten av djuravdelningen ligger radiobilar för barn och på Kiftzuba finns även små rallybilar och motorcyklar för olika åldrar. Det finns också ett tåg (se bilden), som går runt stora delar av parken; hela familjen kan åka med.

En lång rad av hoppborgar och spelmaskiner är annat barnen kan roa sig med i flera timmar. När hungern sedan pockar på uppmärksamhet, finns det, som sagt, ett café i leklandet, men det går också utmärkt att ta med sig egen mat och inta den vid något av de hundratal bord som finns tillgängliga.

Entréavgift: 60 kronor för vuxna och 95 kronor för barn.

Mer information om Kiftzuba kan du hitta här. (Sajten är på hebreiska, men innehåller flera bilder från Kiftzuba.)

Posted by Elliot Turvall at 08.33fm to Nöje | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE