Blogg / Kommentera

tisdag juli 1 2008

Övergivna hundar i den italienska sommarvärmen

MinavikiEtt stort sommarproblem i Sydeuropa, och speciellt i Italien är alla hundar som överges i början av semesterperioden. I Italien finns väldigt många hundar, men tyvärr är inte samhället så tolerant som det borde vara, och de flesta badstränder, campingar och hotell tar inte emot fyrfota gäster, vilket leder till att många inte kan ta med sin jycke på semestern .

Ofta ser man i större städer hundar som tillbringar hela augusti, som är den huvudsakliga semestermånaden, ensamma i trädgårdar i nästintill folktomma städer. Men vad värre är, många hundägare utan skrupler överger sina hundar för att slippa problem under semestern! Vid parkeringsplatser, längs med motorvägar eller ute på landsbygden.

Sedan en längre tid är det olagligt att överge sin hund och man riskerar böter och fängelse, men problemet är svårt att råda bot på. De kommunala hundkennlarna fylls till bristningsgränsen av övergivna hundar, och samhället tar inte sitt ansvar i andra änden av problematiken, och lämnar ofta hundägare utan möjligheter att ta med sig sina hundar på semestern. Och varje sommar mår jag och alla andra hundmänniskor dåligt över tragiken semestern för med sig.

Posted by Sophie Abrahamsson at 11.31fm to Aktuellt | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE