Blogg / Kommentera

tisdag oktober 21 2008

Den italienska uppfinningsrikedomen

Trottoar Italien är känt inte bara för sin mat, sina viner, sina underbara landskap och sina pittoreska städer utan även för det kaos och det oförutsägbara som bidrar till den italienska livsstilen och mentaliteten. Du kan aldrig lita på att bussen elller tåget kommer i tid, eller att tanten i luckan har svaret du köat en timme på för att få veta, att vägbeskrivningen du fått stämmer eller att saker och ting faktiskt följer logiken och det förutbestämda.

Men just i och med det, blir hela tillvaron mer elastisk och får helt andra nyanser, och man lär sig innebörden av tålamod och uppfinningsrikedom. Problemen får man se till att lösa på egen hand, om man vill göra sig av med dem, så utan tålamod och en god dos fantasi kommer man inte långt i Italien. Här får man ofta ta saken i egna händer, och lösa situationer undan efter undan.

Är vägen för smal för att asfaltera en riktig trottoar? Då målar vi dit en som på fotot här högst upp till vänster. Håller man på att bygga om postkontoret men har behov av att hålla öppet i alla fall? Då förvandlar man en liten minibuss till postkontor, som foto här nedan visar.

PostkontorSom turist kan man främst tycka att det är charmigt all'italiana och man lägger ingen större vikt vid det, eller ler åt företeelserna, men i mångt och mycket är det grunden för att Italien överhuvudtaget ska fungera - italienarnas uppfinningsrikedom.

Som en utav mina universitetsprofessorer uttryckte det: "Italien är som en humla, i praktiken borde den inte lyfta från marken - men i verkligheten flyger den".
Nu vet ni varför.

Posted by Sophie Abrahamsson at 07.00fm to Kultur | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE