Blogg / Kommentera

tisdag mars 24 2009

När gathundar blir till ett problem

Cesar Den senaste tiden har Italien haft stora problem med gathundar/förvildade hundar. I Syditalien blev en äldre man och ett barn attackerade av en flock förvildade hundar, innan en tioårig pojke blev ihjälbiten av dem. Inte långt därefter blev en tysk turist mycket svårt attackerad. Det handlar om hundar som levt utan mat i flera dygn, och personen som får betalt av staten för att ta sig an dessa gathundar, sitter nu arresterad, anklagad för att ha tagit emot pengarna utan att ha tagit sig an hundarna.

Jag är en utpräglad hundmänniska som lever och jobbar och föder upp hundar som hobby i Italien, och problemet berör mig. Jag har redan skrivit ett inlägg om hundar som överges under sommarmånaderna vind för våg när det ska semestras, men det är bara toppen av ett isberg. De italienska städerna har överfyllda gathundskennlar och vissa landbygder har flockar som driver omkring.

Den italienska staten lägger ut så mycket som 30 miljoner Euro per år för att se till att dessa hundar tas om hand och utfodras och hålls inom inhägnade områden. Men i många fall så struntar personerna som tar emot pengarna och ansvaret, i att göra det som måste göras, och på sista tiden har konsekvenserna blivit otroligt allvarliga.

Jag tycker att man måste komma ihåg att problemet som dessa hundar utgör, beror i grunden på oansvarsfulla personer som överger sina hundar, som håller sina hundar på sådant sätt att de rymmer och sist men inte minst på de personer som för statens räkning ska ta hand om problemet men bara ser det som ett sätt att dra in enkla pengar.

Hundar medför ansvar, och tyvärr har många italienare inte insett det. Situationerna som skapas på grund av detta ökar sedan rädslan för hundar, rättfärdigar i sin tur felaktiga beteenden.

Posted by Sophie Abrahamsson at 07.00fm to Aktuellt | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE