Blogg / Kommentera

söndag april 12 2009

Cykla runt i Florens!

Cykel Det finns otaliga skäl till varför en cykel är ett utmärkt sätt att upptäcka Florens med omnejd under just den här perioden. För det första är det vårväder, behaglig värme och sol, gröna kullar och fruktträd i blom. För det andra hjälper man till att inte förvärra föroreningen i staden, för Florens har som många andra italienska städer allvarliga problem vad gäller nivån av avgaser och föroreningar. För det tredje är Florens en relativt liten stad, och man kan undvika de mest trafikerade lederna och ändå ta sig ut mot landsbygden, eller upp på berömda utsiktsplatser såsom Piazzale Michelangelo, och vem vill inte se sig omkring bland de Toscanska kullarna?

Det pågår just nu en kampanj för att göra Florens mer cykelvänligt, Più bici, più baci, framtagen av Florens kommun. Fyra platser för cykeluthyrning som hör samman med kampanjen, och de hittar man vi tågstationerna S.M Novella och Campo di Marte, vid Piazza Ghiberti och Piazza Santa Croce.

28 000 florentinare använder sig av cykel enligt kommunens siffror, och innan årets slut ska staden ha över 60 kilometer cykelväg.

Jag utför dock två små varningar, den italienska trafiken är kaotisk och påfallande tät även i smala gränder, och man måste vara uppmärksam, och kanske tänka två gånger innan man tar med sig mindre barn på egen cykel. Och lås alltid din cykel då du lämnar den utan uppsikt. Cykelstölder är vardagsmat i Florens.

Posted by Sophie Abrahamsson at 07.00fm to Aktuellt , Förberedelser , Resmål , Sport , Tips | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE