Blogg / Kommentera

torsdag april 16 2009

Fritidsresors nya hotellkoncept på Gran Canaria

Tejedamap På sistaminuten.se har jag skrivit ett inlägg om Fritidsresors nya hotellkoncept, Blue Unique. Läs inlägget här.

Fritidsresor har många hotellkoncept och alla heter de något med Blue, detta nya som de lanserar alltså Blue Unique och ska ha något av historik över sig. Hittills har de 16 hotell i världen och 5 av dem ligger på Gran Canaria, 4 på Lanzarote och ett på Teneriffa.
Läs om hotellen på Fritidsresor.

Om de fem hotell som ligger på Gran Canaria skriver Vagabond:
”Gran Canaria dras med fördomar som att ön är sönderexploaterad och alltför turistanpassad. Fördomar som bekräftas om man besöker turistområdet Playa del Inglés på södra delen av ön. Men större delen av Gran Canaria har inte anpassats för besökare och är inte märkt av massturism.
Cruz de Tejeda är ett av 16 naturskönt belägna hotell som Fritidsresor kallar Blue Unique. Fem av dem ligger på Gran Canaria, däribland en före detta hacienda mitt i en bananplantage, medan fyra finns på Lanzarote och ett på Teneriffa.”

Jag var själv uppe i bergen, för ett par år sedan, i ”Tejedakorsningen” som det fritt översatt betyder (Cruz de Tejeda). Eftersom det är en stor korsning där flera vägar möts och en liten mötesplats med restaurang och marknad varje vecka. Hit kommer turistbussar och inhemska kanarier för att se på utsikten och handla kanariska delikatesser. När jag var där så såg jag hotellet som då var stängt och det känns roligt att det nu ska få en andra chans att visa något nytt för de turister som kommer till ön.

Posted by Yohanna Ode at 06.31em to Aktuellt , Hotell , Resmål , Sevärdheter | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE