Blogg / Kommentera

fredag april 10 2009

Högmässa och marknad i Teror på Gran Canaria

Terormap Jag fortsätter på förra veckans tema, söndagsutflykter och berättar om en annan utflykt som vi gjorde tillsammans med mina svärföräldrar i februari.

Teror är en stad som ligger på norra delen av ön, cirka en halvtimmes väg från Las Palmas. Staden är mest känd för sin kyrka med dess helgon som är det största av helgonen här på ön. Läs mer om helgonet och dess fest på mitt tidigare blogginlägg.

Kyrkan är enorm och firar högmässa varje söndag varje hel timme. När vi kom dit så var det 12-högmässan och kyrkan var fylld av folk och det verkar som om den fylls vid varenda timme av folk som kommer och vill se madonnan/helgonet och lyssna på högmässan, som är väldigt olik en högmässa i Sverige (mer om detta en annan gång).090402_teror1

Utanför kyrkan ordnas hela söndagen en marknad med stånd som fylls av mat, djur, kläder och religiösa saker som radband, bönekort, madonnastatyer och mycket annat.

Efter att vi lyssnat på högmässan så gick vi runt i staden och tittade på allt som fanns att titta på och jag köpte mig ett radband och ett kors med Jesus på till min religionsintresserade lillasyster. Vi köpte typiska kanariska, hemmabakade bröd som majs-bröd, mjölk-bröd, ägg-bröd och de typiska ”suspiros” som är maränger som är kletiga i mitten...

090402_teror2 I ett stånd sålde man djur och vi såg hundvalpar i bur, sköldpaddor simmandes i skålar och tuppar och hönor som kacklade i kapp med varandra.

Marknaden håller på tills klockan 14 varje söndag, sedan plockar man ihop och går hem för att äta söndagsmiddag. Vi åkte vidare till en restaurang och åt söndagsmiddag där. Men om den restaurangen berättar jag en annan gång för det var jättegott och vi åkte därifrån mätta och med matlåda till morgondagen.

Posted by Yohanna Ode at 07.00fm to Kultur , Produkter , Religion , Resmål , Sevärdheter , Shopping | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE