Blogg / Kommentera

måndag juni 22 2009

Ett stort steg närmare rymdturism

Virgin Galactic Spaceport by Roberto AlaminoFörra veckan togs ett stort steg närmare möjligheten att som turist få resa upp i rymden. I New Mexico i USA var det i fredags nämligen den officiella starten på byggandet av Spaceport America - världens första facilitet för rymdturism. Delstatens guvernör Bill Richardsson uttalade vid en ceremoni stora ord om hur New Mexico investerat i och är redo att ligga i framkanten för den nya, kommersiella rymdindustrin. Och visst har de investerat. Prislappen för Spaceport America ligger på 200 miljoner dollar, och är finansierat av delstaten själv.

 

De första avgångarna upp i rymden beräknas till år 2010 och det är affärsmannen och entreprenören Richard Bransons företag Virgin Galactic som kommer att hålla i den biten av verksamheten. Hittills, enligt Branson själv, har 45 000 personer från 120 länder registrerat intresse för att få besöka rymden. Priset för varje resa är 200 000 dollar. När man fått rullning på verksamheten är visionen att köra en flight i veckan, med en kapacitet att ta sex personer åt gången.

Innan varje avgång kommer turisterna att få träna i minst tre dagar, vilket lär behövas. Att resa till rymden är ju knappast som att resa till Kanarieöarna.

 

Läs mer om Virgin Galactic, och Spaceport America.

 

Bild: Roberto Alamino

Posted by John Christoffer Sundström at 07.00fm to Aktuellt , Flyg , Flygbolag & flygplatser , Travel | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE