Blogg / Kommentera

onsdag juni 10 2009

Gör lite geocaching på semestern

090525_geocaching Ibland kan man ju känna sig lite igensnöad och inte alls up-to-date med vad som händer och sker i världen. I dag var en sådan dag för mig. Jag satt och småsurfade runt lite för att kolla upp vad som är på G och hamnade av en slump på Barnens Turistguide som jag skrivit om tidigare (en bra site för den som vill resa med barn). Där hade man skrivit en artikel om det nya nöjet, geocaching, som sprider sig över världen.

Sitter du också som en fågelholk och känner dig bakom flötet?
Bra, så är jag inte ensam. Inte? Då är du välinformerad. Men här kan du få lite mer info.

Geocaching, eller skattjakt med GPS, verkar vara det nya sättet att få gå på skattjakt även om man är vuxen. Ett bra sätt att engagera barn, vuxna och gamla över en gemensam sak. När man är hemma eller när man är på resa. Barnens Turistguide skriver:
” Det började för några år sedan när gps-navigeringen slog igenom på allvar. Några ungdomar placerade ut skattgömmor och tipsade sina kompisar via internet om koordinaterna. Andra hittade sajten och hängde på. Ytterligare skattgömmor kom till och fenomenet var ett faktum. Idag finns uppskattningsvis en miljon skatter över hela världen och nya geocach-föreningar bildas varje månad. Idén är lika enkel som genial. Förutom att du måste ha en gps är det helt gratis. Den bärbara bilnavigatorn fungerar bra men ska helst vara utrustad med topografisk karta ifall du tänker leta skatter i skogen. Populärast är Garmin. Men alla skatter är inte gömda i skogen, ibland kan de finnas på stadens torg mitt framför näsan på dig!”
Läs hela artikeln på >>>

Det hade jag inte tänkt på men det är ju ett roligt sätt att organisera resan på, som en skattjakt. Eftersom det finns ”skatter” undangömda över hela världen är det bara att sätta sig ner och planera in resan efter skatter. Och eftersom många skatter ligger vid historiska ställen så kan man lära sig mycket.

Svenska geocaching-sidan >>>
Officiella geochaching-sidan >>>
Geocaching på Wikipedia >>>

Foto: saaby

Posted by Yohanna Ode at 07.00fm to Aktuellt , Games , Inspiration , Natur , Nöje , Sport , Tips , Travel , Tävlingar | Permalink | Comments (1)

Comments

Geocaching kan jag rekomendera. Började med det i fjol, jätte kul. Uppskattat av mina barn också, yngsta var två och äldsta fem när dom började med det.

Kanon kul. Hittar ställe man aldrig annars skulle ha hittat.

Posted by: Hudik-Lars | 13 jun 2009 20.38.26

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE