Blogg / Kommentera

torsdag juli 30 2009

Att besöka Concorde

DSCN5556En hel dag – minst - går åt om man vill se allt på Auto & Teknikmuseet Sinsheim i Tyskland. Och det är nog ingen överdrift att säga att för den som gillar bilar och flygplan så är det här museet rena paradiset.

Sinsheim ligger i södra Tyskland, längs med väg E50, inte så långt från Heidelberg. Redan på långt håll ser man museets riktigt stora dragplåster torna upp sig, nämligen två av världens snabbaste passagerarplan på en och samma plats, det franska Concorde och det ryska Tupolev 134. Och inte nog med att man får se dem på nära håll, man får gå in i planen också. Och där slås man av hur enkelt inredda dessa plan var, och hur trånga!

Men på Sinsheim finns inte bara Concorde, utan även flera andra äldre flygplan som man kan gå in i. Dessutom en enormt stor samling av bilar, med allt från de första modellerna till dagens supermoderna Ferrari och Lamborghini. Där finns en uppsjö av motorcyklar, bussar, tåg, men också en stor avdelning av tanks, vapen och annan utrustning från andra världskriget.

Sinsheim är Europas största museum i sitt slag. Det är öppet 365 dagar om året och absolut värt ett besök - även för den som inte är ett bil-och flygplansfreak. Museets hemsida finns på www.technik-museum.deDSCN5564 

Posted by Ingabritt Tomboulidou at 07.00fm to Museum , Tips | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE