Blogg / Kommentera

söndag juli 5 2009

Den italienska trafiken - i motorini

Många förknippar Sydeuropa med kaotisk trafik, smala gator och omöjliga parkeringar. Och utan tvekan passar Italien in i den bilden.

MotorinoNågot som ofta irriterar turister som vågar sig på att hyra bil här, utöver de enkelriktade gatorna och fickparkeringarna, är de små mopederna - i motorini. För av någon anledning verkar det som att de som kör med två hjul har ännu större rätt än bilförarna att göra lite som de vill. Och det kryllar av motorini i den italienska trafiken. De kör om, kör bredvid, kör mellan och på fel sida. Och är man inte uppmärksam hamnar de under bilen. Att det sedan kostar skjortan att försäkra en motorino är kanske inte så konstigt. Desutom har många italienska städer infört bilfria områden i innerstan, och för att slippa betala avgift tar italienarna motorinon, för då är det gratis!

Ibland kan parkeringarna med motorino vara oändliga, men alla hittar sin, och då och då flyttar någon bilförare två tre stycken med våld, för att lyckas parkera in sin bil - för parkeringsplatser är ju det eviga gisslet i Italien.

Posted by Sophie Abrahamsson at 09.54fm to Global Citizens , Hyrbil , Kultur | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE