Blogg / Kommentera

onsdag juli 15 2009

Många gratisaktiviteter i sommar-New York

Musik_GoranBregovicProspectPark_700px
Goran Bregovic spelade sin balkan-musik gratis i Prospect Park i Brooklyn i juni.

För dem som åker till New York under sommaren behöver semestern i storstaden inte bli så dyr. Det finns nämligen massor med gratisaktiviteter att ta del av då.

Framför allt är det på kulturens område som besökare och New York-bor kan sysselsätta sig utan att betala en krona. I Central Park anordnas teaterföreställningar och musikframträdanden. Populäraste pjäsen brukar vara "Shakespeare in the Park". Årets uppsättning, Twelfth Night, med bland annat Anne Hathaway, är slut för den här gången men en annan klassisk gammal pjäs börjar köras i augusti. Vad gäller musik så är valmöjligheterna oändliga. Det spelas rock, jazz, soul, world och opera bland annat.

På flera platser finns det gratis bioföreställningar utomhus att gå på. Bryant Park är platsen på Manhattan, men det finns minst två ställen i Brooklyn också som visar film. Det är inte de senaste biofilmerna som visas utan allt från ett par år gamla till äldre klassiker, som till exempel Butch Cassidy And The Sundance Kid, Fame och Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

För mer info om vad som händer:
www.freenyc.net
nycgo.com

Posted by Lotta Zachrisson at 11.15fm to Aktuellt , Inspiration , Music , Resmål , Tips | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE