Blogg / Kommentera

söndag juli 26 2009

Ont om färjelinjer i norra Grekland

Greklands största hamn är utan tvekan Pireus. Därifrån kan man ta sig med båt till nästan alla öar. Men för den som befinner sig i Greklands andra stad Thessaloniki, i norra delen av landet, så är det betydligt svårare att ta sig till övärlden.

Visst, det finns en stor hamn även i Thessaloniki, men av olika skäl så blir det för varje år bara färre och färre båtar som trafikerar öarna därifrån. Den här sommaren finns det bara tre bilfärjor i veckan att välja på! Och dessa färjor går bara till öarna Limnos, Lesbos, Samos, Chios, Kos och Rhodos. Två snabbåtar går också till Skiathos, Skopelos och Alonnisos, men då kan man inte ta med sig bilen.

Så för de flesta som befinner sig i norra Grekland blir det att åka de 550 kilometrarna till Pireus först, med bil, buss eller tåg, för att sen ta färjan därifrån. Det är långt och det är dyrt.

Folk protesterar så gott det går och deltar i olika aktioner för att öka antalet färjeförbindelser från Thessalonikis och andra städers hamnar i norra delen av landet, men för närvarande är ingen förändring i sikte.

Posted by Ingabritt Tomboulidou at 11.35fm to Aktuellt , Förberedelser , Global Citizens | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE