Blogg

« augusti 2009 | Main | oktober 2009 »

onsdag september 30 2009

UD avråder från resor till Samoa och Guinea

Utrikesdepartementet avråder tills vidare från icke nödvändiga resor till södra och sydöstra Samoa. Anledningen är de infrastrukturiella skador som uppstått av jordbävningen och dess efterföljande flodvågor som nyligen drabbade landet.

UD avråder även från alla sorters resor till Guinea, på grund av säkerhetsläget i landet.

Undrar du vad en avrådan innebär, klicka här.

Läs mer på www.regeringen.se

Posted by John Christoffer Sundström at 09.07em to Aktuellt , Travel | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkonsdag september 30 2009

Teknologi investering - Travelstart stories 13/30

Vårt företag startade med en statisk html hemsida som visade billiga flygerbjudanden. Vi hade inga pengar och absolut ingen kunskap om hur vi skulle bygga upp företaget. Det fanns inga lösningar för att licensiera på marknaden så min strategi var enkel, JUST GO FOR IT och sedan be att vi med tiden skulle finna denna lösning. Detta är exakt vad som hände. Ett litet Stockholmsbaserat företag som heter Easy T uppstod med en klient serverad lösning som var ansluten med Amadeus XML API. Jag träffade deras grundare Michael De Jong ett par gånger och kom till en överenskommelse där vi skulle kunna licensiera tekniken och betala av engångsavgiften, ca 25.000 € under en tid.


Läs hela bloggposten här

Posted by Travelstart at 01.48em | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkonsdag september 30 2009

Vinter-OS i grön sommarstad

26 StanleyPark_P1050631

Jag har precis åkt till Vancouver för att hälsa på vänner och skriva några resereportage inför vinter-OS som hålls där om mindre än ett halvår. Mitt första intryck av staden är dock hur bra den är som sommarresmål.

För att snabbt kunna se så stora delar av staden som möjligt så lånade jag en cykel de första dagarna. Det finns massor med parkområden och cykelbanor längs vattnet och när man måste cykla på gatorna känns det inte som om trafiken är särskilt intensiv. Det som sticker ut mest är förstås Stanley Park, ett stort grönområde på en halvö som omges av vatten på tre sidor.

Det är dryga milen att cykla eller gå runt och då kommer man förbi flera stränder och sevärdheter. Det kanske populäraste är Akvariet där det finns massor med fisk, delfiner, valar, krokodiler och tropiska djur att se. Cyklar går att hyra på flera ställen i stan.

Posted by Lotta Zachrisson at 07.00fm to Resmål | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktisdag september 29 2009

Förflyttning till Sydafrika - Travelstart stories 12/30

Ett start-up företag är som en förlängning av grundarnas DNA i drömmar, ambitioner, åtgärder samt alla goda och mörka sidor. I Sverige får ett företag ett registreringsnummer i samma format som ett personnummer DDMMYY-1234. Företaget är i själva verket från början en typ av person, föräldrarna är grundarna och företaget kommer gå igenom livet som en person, spädbarnsåldern, barndomen, tonåren och så vidare. Företaget kan också dö på grund av brist av kärlek, omsorg och näring, dvs kontanter.

Hela bloggposten här

Posted by Travelstart at 02.06em | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktisdag september 29 2009

Bussen till Bryssel

Tre timmars köande på Paris tågstation och sedan ett - ”Nej tyvärr, det finns inga tågbiljetter kvar. Inga alls alltså. Överhuvudtaget.” Förtvivlan och ilska, för oj vad jag var less på Paris just då. Men som tur var finns det ju bussar också! Efter ett flertal byten på tunnelbanor hit och dit kom vi i alla fall till sist fram till en busstation och tog oss sedan hela vägen till Bryssel!

Blev positivt överraskad av Bryssel. Väldigt vacker och mysig stad som påminde mycket om Prag i de äldre delarna av staden – ståtliga, vackra byggnader och härliga torg. I den nyare delen blev jag imponerad av de blänkande höghusen som molnen reflekterades så fint i. I min dagbok sammanfattar jag Brysselvistelsen på en och en halv dag såhär:

 

Smaskig choklad. Fin öl, konstig öl, massa öl. Sleep-well hostel (att rekommendera!). Överskattad kissande bebis (statyn Manneken Pis alltså). BBQ med traditionell belgisk livemusik. Tintin. Gudomliga våfflor med gott på. Hyra cykel ett måste.

 

En av de saker jag gillade med Bryssel var också avsaknaden av hysteri. Ingen trängsel och inga tusentals turister som skapar sig identiska fotografier. Det var skönt som omväxling.

Posted by Lenita Kääriä at 06.19fm to Resmål | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkmåndag september 28 2009

Travelstart 10år - Historia 11/30

Den 11 september 2001 var den dagen som förändrade världen, så som vi känner till den. Den förändrade också flygindustrin. Så länge jag lever kommer jag aldrig att glömma 9 / 11. Ground Zero är en påminnelse om hur bräcklig vår verksamhet och världsekonomin är.

Läs hela bloggposten här

Ground-zero-wtc

Bild

Posted by Travelstart at 12.58em | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkmåndag september 28 2009

Fjällräven Classic lockar svenskar ut i vildmarken

Strax väster om Kebnekajse fjällstation. Här slog vi läger första natten

I början på augusti i år spenderade jag en vecka i norra Lappland där jag deltog i Fjällrävens årliga Fjällräven Classic – ett vandringslopp längs den storslagna vildmarken mellan Nikkaluokta och Abisko. Jag kan varmt rekommendera detta.

Jag har tidigare vandrat rätt mycket, bland annat på hög höjd i Tibet och uppför vulkaner på Sumatra, men aldrig förr har jag spenderat fyra nätter i tält och tillryggalagt elva mil med 19 kilo på ryggen. Det låter kanske ansträngande men faktum är att tack vare Fjällrävens utmärkta organisation runt denna andlöst vackra vandring, som till stor del går längs Kungsleden, gick det som på räls. Maten ingår i anmälningsavgiften och finns att hämta vid olika checkpoints längs med leden - på så sätt slipper man bära all mat från starten.

 

Classics deltagare känns igen på de färgglada skynken som tillhör varje startgruppDet finns även gott om entusiastiska och kunniga funktionärer vid dessa checkpoints som kan plåstra om skavsår och ge goda råd, samt guider som går med ute på leden, bärandes mediciner och godis (!).

Det är ett perfekt sätt för de mindre erfarna fjällvandrarna att på ett organiserat sätt uppleva den vilda svenska naturen i norr. De med mer erfarenhet av fjällen lockas istället av tävlingsmomentet - vid målet i Abisko Fjällstation tilldelas man nämligen en medalj, av olika valör givetvis, beroende på hur snabbt man valt att gå. Går man i mål på under tre dygn får man guld, fyra dygn gäller för silver och allt efter det ger brons.

 

Jag själv fick silver (med en ynka timmes marginal till bronset).

 

Anmälan till nästa års Fjällräven Classic är redan i full igång. Detta års drygt 2 000 startplatser gick åt fort. Kolla in Classics sprillans nya hemsida här.

Checkpoint vid Alesjaure

Posted by John Christoffer Sundström at 07.54fm to Inspiration , Natur , Resmål , Tips , Travel | Permalink | Comments (1)

Share/Save/Bookmarksöndag september 27 2009

Ta dig runt i Nairobi med matatu

Matatu1

Matatu är ett ord du snabbt lär dig när du är i Nairobi (icke att förväxla med mataku som betyder rumpa på swahili!). Det är ett slags minibussar som tar sig fram i den hektiska storstadstrafiken. Vifta lite med handen så kan du vara säker på att en buss stannar innan du hinner blinka och att bussens inkastare ser till att du betalar för färden. Vanliga bilförare brukar få lite stirrig blick när matatus kommer på tal. Dessa minibussförare kör nämligen som galningar och kör om såväl på vänster sida som höger sida om nöden vill. Och det vill den ofta.

Om du har tur hamnar du i en blingad matatu, komplett med discokula, graffiti och pumpande hip hop ur högtalarna, men annars kan du lika gärna hamna i något färdtjänstbussliknande. Vilket som brukar man ändå komma fram dit man ska för en billig slant.

Posted by Susanna Westgren at 07.34em to Tips | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarklördag september 26 2009

Italienska småbarnsföräldrar som dekorerar sina bilar

DSC00818

Jag har aldrig klarat av bilar (eller husvagnar och husbilar) besudlade med klistermärken. Oavsett om de är fyndiga och roliga eller minnen från resor. Jag har alltså inte kunnat undgå alla de bilar, främst med mammor bakom ratten, som stoltserar med klistermärken i stil med io bimbo - tu attento! (jag barn, du uppmärksam) och  bimbo a bordo (barn ombord).

Med tanke på det relativa kaos den italienska trafiken representerar kan jag förstå att man som förälder kanske oroar sig för olyckor och fartdårar eller kanske hoppas att en sådan klisterlapp gör att andra bilister är mer aktsamma, men det gör det inte mindre fult. Men min smak till trots (och kanske hör det till saken att jag inte är italienska eller småbarnsmamma) är den italienska trafiken full av dessa klistermärken som uppmärksammar oss andra på att det finns småbarn i en hel massa bilar.

Posted by Sophie Abrahamsson at 06.43fm to Global Citizens , Kultur | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag september 25 2009

Travelstart historier 10/30

För nio år sedan var Travelstart under en kort tid ägd av en tysk lågpriskedja vid namn Flights.com(tidigare Tiss.com). Efter förvärvet blev jag affärsutvecklingschef och fick resa runt i världen och start nya företag och aktivt söka nya möjligheter. Flights.com var nystartat och saknade struktur men vi hade massor av pengar, vilket var väldigt trevligt.

fortsättning här

Posted by Travelstart at 02.21em | Permalink | Comments (0)

Share/Save/BookmarkTravelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE