Blogg / Kommentera

fredag november 20 2009

3 km kälke utför, med hjärtat i halsgropen

Befinner man sig i Österrike under vinterhalvåret, kommer man garanterat få propåer om att dra iväg till någon av alla de skidanläggningar som finns tillgängliga. Jag betraktas som lite mesig eftersom jag föredrar längdskidåkning framför slalom, något som får många ögonbryn att höjas.

Men det finns ett tredje alternativ: Rodel - eller på svenska: kälkåkning. För alla åldrar. Tyckte det lät som ett harmlöst men charmigt sätt att åka nerför så vi begav oss till skidanläggningen Abtenau Karkogel i bundesland Salzburg, Tennengau kommun. Det sträcker sig 1187 meter över havet. och man kan åka nerför deras Rodelbahn dag som natt.

Det dröjde inte länge förrän jag insåg att rodel-äventyret var fullkomligt livsfarligt. Den isiga banan stupade brant nerför, svängarna kröker sig 180 grader och har man inte koll på hur man svänger kälken finns det inga staket som skyddar mot avgrunden nerför berget. Vi åkte dessutom två på vår träkälke så baktyngden försvårade styrkapaciteten.

Kontenta: 3 kilometer adrenalinchock och två nedslipade sulor på mina Dr Martens, men vansinnigt kul! Eller "Spaß garantiert", som de själva säger.

Posted by Anders at 10.49fm to Global Citizens , Natur , Nöje , Resmål , Sport , Tips | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE