Blogg / Kommentera

lördag december 12 2009

Användningen av sociala nätverk

Tioman Island Min text handlade om den vackra ön Tioman Island som syns på bilden ovan.

Det här med sociala nätverk har blivit allt viktigare, kanske framför allt för oss frilansskribenter. Många av oss har privata bloggar och finns på Facebook och Twitter bara för att synas. Många skriver också gratisgrejer på sajter med mycket trafik för att ge exponering åt sitt namn.

Men jag upptäckte nyligen att även sajter använder sig av sociala nätverk för att öka sin trafik. Det senaste exemplet jag hittat är amerikanska resesajten Trazzler där man just nu kan tävla om en Hawaiiresa genom att skriva en text. Men det är inte den som skriver bästa texten som vinner utan den som lyckas få flest personer att lägga till texten till sin "wish list". Eftersom sajten inte är så stor avgörs detta helt av vilken skribent som kan få flest vänner och bekanta att registrera sig och klicka för dem.

Ett smart drag för att få många nya besökare till sin sajt. Men det är också ytterligare ett bevis för att  sociala nätverk har blivit en viktig del i frilansandet som man inte kan bortse ifrån. Ett intressant fenomen är det!

Posted by Lotta Zachrisson at 09.00fm to Aktuellt , Global Citizens | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE