Blogg / Kommentera

måndag december 14 2009

Lokala knep i New Yorks lokaltrafik

För downtown måste du korsa gatan och använda den andra nedgången.

Det finns alltid ett par punkter där man lätt kan skilja lokalborna från turisterna i en stad. Uppförandet i lokaltrafiken är en sådan när det gäller New York. Det är alltid kul att se folk som går åt fel håll, inte hittar plingknappen på bussarna och inte förstår hur man öppnar bakdörren - vänta på gröna lampan och rör sedan vid den gula plastremsan på dörren.

Det allra första tillfället att göra bort sig här för mig var att jag inte tittade ordentligt på skyltarna i tunnelbanenedgångarna. Det är nämligen många stationer där man måste välja rätt nedgång för att hamna på tåget i rätt riktning. När man väl gått igenom spärrarna och upptäckt sitt misstag kommer man inte in på samma biljett i den andra spärren. Man måste nämligen vänta 18 minuter eller köpa ny biljett, vilket beror på att folk inte ska fuska och dra kortet för sina vänner.

Andra förvirringsmöjligheter är expresstågen. Till viss del kan man läsa sig till att Q är express och N och R inte är det, men exakt vilka stationer de olika tågen stoppar vid är svårare att veta och ibland skiljer det sig mellan vardag och helg. Det kan också vara så att ett tåg som är express i Manhattan blir lokalt i Brooklyn.

Posted by Lotta Zachrisson at 10.37fm to Förberedelser , Global Citizens , Tips | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE