Blogg / Kommentera

onsdag januari 6 2010

Mobilsituationen är inte okej

Jag har stört mig länge på mobilabonnemangen i New York. Det jag haft sen jag kom hit förra året har inte fungerat så bra - bland annat försvinner alla sms från utländska nummer och även en del skickade från amerikanska - och nu när jag håller på att byta kommer alla irritationsmoment tillbaka.

Det stora problemet är att det är väldigt dyrt. USA är det enda landet jag har varit i där man måste betala även för inkommande samtal och sms. Hade priset varit hälften hade det väl varit okej men till exempel enligt stora Verizons prislista kostar det 20 cent per sms. När jag skickar ett sms och får svar i Sverige betalar jag 69 öre, med Verizon här kostar samma sak över 3 kronor.

Det bolag jag har nu, Boost, tar cirka 470 kr/månad för obegränsat med samtal, sms och webb. Problemet är att man måste använda deras speciella telefoner som både kostar att köpa och dessutom är så dåliga att det inte går att surfa med dem.

När jag kollade runt verkade Virgin erbjuda en ganska billig deal, men i butiken visade det sig att även med dem måste man köpa en speciell mobil. Jag riktade då in mig på lite dyrare AT&T vars SIM-kort jag kan använda i min svenskköpta mobil. Men just den butiken jag var i sålde abonnemanget enbart ihop med en ny telefon.

Det verkar som om de inte vill att man ska teckna några avtal här.

Posted by Lotta Zachrisson at 11.47fm to Global Citizens | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE