Blogg / Kommentera

torsdag mars 18 2010

Fotboll och kultur i Buenos Aires

Efter en resa på ca 2 månader genom 6 sydamerikanska länder är jag åter i den stad som just nu är min hemstad - Buenos Aires. Och det är lätt att känna sig hemma här. Staden har det mesta: pampiga avenyer, gammal vacker arkitektur, mängder av restauranger och cafeer som serverar till bråkdelen av priset i Sverige, kött i världsklass, billig shopping, mängder av kulturevenemang och fotbollsderbyn som smäller något högre än tex IFK - Häcken hemma i Göteborg. Bokstavligen smäller: Boca Juniors vs River Plate lär vara ett av de hetaste derbyna i världen, men även ett av de farligaste. Derbyt kallar de blygsamt Superclasico del futbol mundial, alltså ungefär "världsfotbollens superklassiker". Boca som för övrigt tagit färgerna efter en svensk båt vilket gör att halva arenan sitter och viftar med gigantiska svenska flaggor. Det kan med andra ord vara en bra idé att inte springa runt med svenska flaggan i Buenos Aires varför man nu skulle göra det. Svenska landslaget har lite att ta efter i tröjan här kanske. Nedan en liten glimt av matchen Boca - Guaraní våren 2009. 

Sydamerika 012

Är man inne på ett mer kulturellt spår har man minst lika bra utbud som fotbollshuliganerna. På MALBA finns en samling modern latinamerikansk konst och välkända internationella artister som ställer ut. Ett annat alternativ är Centro Cultural Borges som alltid har en stor uppsättning utställningar av kända och mindre kända fotografer, målare och andra konstnärer. Inträde ca 20 sek. De har också tango och andra uppträdanden från ca 100 sek. Vill man istället se en schysst konsert är alltid La Bomba del Tiempo på Centro Cultural Konex ett bra tips. En grym perkussionsgrupp på 10 pers som uppträder varje måndag och ger ca 2 timmar konsert och fiesta. Biljetter kan man köpa på Ticketek.com.ar eller på plats. Litet klipp nedan.


Posted by Paul Appelqvist at 08.57fm to Inspiration , Kultur , Resmål , Sport , Tips , Travel | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE