Blogg / Kommentera

måndag april 26 2010

Möbeljätten in i finrummet

Bild 2010-04-21 kl. 15.18 #2

Förr i världen om man var utlandssvensk och ville komma i kontakt med sina landsmän, eller få råd och tips kring landet man befann sig i, vad gjorde man då? Jo man tog reda på var Svenska Kyrkan var belägen och traskade dit. Det kan man förvisso göra än idag, och Svenska Kyrkan i Wien har faktiskt ett jättefint litet kapell här, med ett eget litet bibliotek, övernattningsrum och matservering, med därtillhörande högtidlighållande på svenska bemärkelsedagar.

Jag skulle vilja påstå att IKEA tagit över rollen som svenskhetens fanbärare för expatriater ute i världen. Så är det i vilket fall för mig i Österrike, och många fler svenskar jag varit i kontakt med här. Om man kring jul eller påsk vill hitta rätt ingredienser eller passande kakor eller drycker för den aktuella högtiden, så åker man med största sannolikhet till IKEA för att bunkra upp med pepparkakor, must, sill, sylt, djungelvrål eller vad man nu har för kulinariska preferenser.

IKEA har nu, som grädde på moset, också tillägnats en helt egen utställning på möbelmuseet Hofmobiliendepot i Wien, mellan 9 april - 11 juli.  Utställningen heter Phänomen IKEA. Utställningen "visar upp en utställning om den svenska framgångssagan IKEA med utvalda möbler från sex årtionden".  Öppet tisdag till söndag kl 10-18, pris mellan 4 och 7 euro. Ligger centralt i 7e distriktet, U-bahnstation Zieglergasse.

Posted by Anders at 08.45fm to Museum , Produkter , Tips | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE