Blogg / Kommentera

torsdag april 29 2010

Trallahey hoppsasa, Svennedisko ist da

Svennedisko - Das Valborg Fest - Flyer


Fluc, stans mesta indieklubb för mainstreampubliken i Wien, fyller snart 8, och det lär vara obligatorisk närvaro för alternativkidsen. Knökat och rökigt in i minsta kvadratmillimeter, precis i hörnet av anrika Praterstern.

Sverige, alternativmusik-Österrikarens absoluta indie-älskling, har därför inte oväntat en given plats på Fluc. Klubben heter Svennedisko och här spelas uteslutande svensk pop, ofta med inbjudna svenska akter och DJs. Den 30/4 är det dags för Das Valborg Fest, då har man bjudit hit My Darling YOU!, enligt flyern en autentisk “Love-pop duo” från Göteborg. Senare kommer man spela älg-Svennediskos “crème de la crème” av "Sweet svenska Summer Nights" 2009. Exakt innebörden av min egenhändigt fumliga översättning, ser jag verkligen fram emot att erfara på plats. Fritt inträde, startar 21.00.

Av en ren slump, träffade jag på en av initiativtagarna till Svennedisko, Jonas Eriksson (som f.ö. hamnade i Wien i stället för New York förra helgen, Eyjafjallajökulls förtjänst), och han liksom jag är lika förbryllade över denna svenska musikhajp och hur den ständigt tilltar. Det är inte bara i Wien, det är i hela Österrike. Det spelas svensk indiepop i radion så fort jag knäpper på FM4. De ömmar för våra alternativband lika mycket som vi i Sverige villkorslöst omfamnar allt på den Brittiska popscenen.

Dagen då detta skrivs huserar Fluc dessutom svenska EF, en melankolisk orkester som spelar Norra Europas överlägset bästa post-rock. Jag såg dem häromåret på Rockhouse i Salzburg, publiken var kanske inte den mest mottagliga då, så jag hoppas verkligen de får bättre välkomnande denna kväll.

Posted by Anders at 11.27fm to Aktuellt , Högtider , Nöje , Tips | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE