Blogg / Kommentera

torsdag juli 15 2010

Alldagsbanaliteter och värdsklasspoesi på Wiens CBGB

Ninochelsea
 

I våras var jag och såg ett av de mest minnesvärda konserterna jag sett på mindre arenor i Wien. Bandet heter något så oskuldsfullt som Der Nino aus Wien. Svårt att jämföra med något annat jag sett i Sverige eller någon annan stans, men jag skulle vilja påstå att Der Nino är en mix av Carl-Einar Häckner och sångaren i Broder Daniel. Alltså ta en skopa av Häckners monotona skruvade berättelseteknik och en nypa panda-rock från Göteborgs indieakter och ni har bilden klar för er.

Denne figur spelade alltså häromsistens på rockerhaket Chelsea (hemsidan ser ut som den gjordes för 21 år sen ungefär, sticker lite i ögonen), och det var totalt fullbesatt. Nu var jag inne och sneglade på programmet igen och han ska tydligen spela där igen 28/8. Han beskrivs mycket riktigt göra "Alltagsbanalität und Weltklasse-Poesie" i sina framföranden. Det pratsjungs och publiken flinar lite osäkert. Men så drar han plötsligt igång en rivig låt och man golvas av insikten att det är på riktigt, faktiskt. 

Jag kan rekommendera Chelsea även för dess geografiska läge, det ligger i Gürtel-stråket, hela vägen upp mot Altes Krankenhaus kantas av trevliga pubar, utbud för alla smaker och preferenser. Nu på sommaren är det mycket schysstare att hänga där då uteserveringarna öppnat.

Posted by Anders at 10.21fm to Aktuellt , Music , Nöje | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE