Blogg / Kommentera

måndag oktober 25 2010

Sista vilan för Salzburgs eminenser

Pe2ztgv5xvm6s9qk

Salzburg har en otroligt omfångsrik historia, och med den följer även en lång radda celebriteter som man högaktar och tar hand om även långt efter de är döda. En liten raritet som är lätt att förbise vid ett besök till Salzburg är kyrkan St Sebastian, med tillhörande pittoreska kyrkogården Sebastiansfriedhof, byggd anno 1512.

3wq44mhtvkzicnfb

Utsmyckningen av gravarna är både makaber och gullig på samma gång. Gravstenarna är ofta familjegravar omsorgsfullt dekorerade med dödskallar, demoner och läskiga gotiska bokstäver. Några prominenta efternamn som känns igen och som vilar här är: Mozart('s pappa och två av Wolfgangs hustrur), Weber, Doppler, Paracelsus, Nissen, m fl. 

 

Larkzz4tqp419xlb

Kyrkan har byggts till i olika omgångar delvis beroende på katastrofala bränder sm ödelagt staden, delvis beroende på aktuell regents egna tycke och smak.

En av dom var Ärkebiskop Wolf Dietrich von Raitenau och han vilar här  i ett eget mausoleum som tillhör Gabrielkapellet, ett särdeles tjusigt kapell, med dekor i målat porslin, som tornar upp sig mitt i kyrkogården.

 

Sebastiansfriedhof, Linzer Gasse 4, Salzburg.

 

Posted by Anders at 02.47em to Museum , Religion , Sevärdheter | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE