Blogg

« januari 2011 | Main | mars 2011 »

måndag februari 28 2011

At.mosphere- världens högsta restaurang i Dubai!

Det var nog egentligen bara en tidsfråga. Innan byggjätten Emaar öppnade ytterligare en attraktion med världsrekordstatus i Dubai menar jag. Och nu är den öppen- världens högsta restaurang, belägen på 122a våningen i Burj Khalifa, som ju som bekant är världens högsta byggnad med sina 828 meter. Restaurangen i fråga heter At.mopshere och jag har varit där. Entrén till restaurangen ligger i botten av Burj Khalifa-skrapan, via Armani hotel. Restaurangen är belägen på ca 410 m höjd, och har naturligtvis väldigt fin utsikt över downtown Dubai och området runt omkring. Det är en ganska intim restaurang, tar kanske ca 100 gäster + ca 15 st i ett privat rum, och ja ni måste boka bord. I mycket god tid. Temat på restaurangen är grill och kötträtter, även om det finns en del fiskrätter på menyn. Men köttet är det mest imponerande, allt från Japanska kobe steaks, australienska wagyu beef, tenderloins och andra klassiker. Det är inte på något sätt billigt (snarare ungefär den dyraste köttbit jag ätit i hela mitt liv) men ack så gott. Underbar mat, dekorationer,, uppläggning och smaksensationer. Dessutom är servicen trevlig och avslappnad, vilket inte alltid är fallet i Dubai. Finns även en lounge del som serverar bl.a afternoon tea och sunset drinks. Ni kan läsa mer om restaurangen på deras facebook sida, på denna länk. De har även en hemsida, http://www.atmosphereburjkhalifa.com/ (under uppbyggnad i dagsläget).

IMG_0527

IMG_0545

Posted by Linda Jacobsson Asting at 11.22fm to Hotell , Inspiration , Mat och dryck , Resmål , Restauranger , Sevärdheter , Tips , Travel | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktorsdag februari 24 2011

Varma källor i Toscana

Om man besöker Florens och Toscana under hösten eller våren, innan den riktiga medelhavsvärmen tar vid, tycker jag att man ska passa på att besöka någon av de anläggningar där man kan njuta av de naturliga varma källorna. En dag av relax och välmående mitt i de underbart vackra landskapen.

  1

Ett förslag kan vara Terme Rapolano San Giovanni som inte ligger lång från Siena. Enklast tar man sig dit med bil (från Florens är det dryga 9 mil). Om ni tar med er badkläder, tofflor och badrockar betalar ni bara för inträde och garderob och det behöver inte bli speciellt dyrt. Vill man däremot lyxa till det kan man betala för massage, avsluta dagen på restaurangen och välja att sova över på hotellet.

4811077997_d50058fc31

Posted by Sophie Abrahamsson at 11.10fm to Inspiration , Resmål , Tips , Travel | Permalink | Comments (1)

Share/Save/Bookmarkfredag februari 18 2011

Höga toppar åt alla håll

Visst ni att Grekland är ett av de bergrikaste länderna i Europa? Nej, kan väl tänka mig att ni inte visste. För det är ju inte berg man tänker på i första hand när man ser Grekland framför sig, utan på hav och stränder. Och själv blev jag inte klar över detta förrän jag bott i landet en tid.

Men faktum är att nästan tre fjärdedelar av landets yta upptas av bergsområden. Och det är inga små kullar vi pratar om, utan höga och imponerade bergskedjor. I hela landet, från nordligaste gränsen ända ner till Kreta, finns det bergstoppar på över 2 000 meters höjd (som jämförelse kan sägas att Sveriges högsta berg Kebnekaise är ca 2.100 meter). Högst är gudarnas berg Olympus med sina 2.917 meter

Gjorde en utflykt häromdagen till den lilla byn Grammatiko uppe på berget Vermion, ca 120 km från Thessaloniki. Under den trippen räknade jag ut att jag såg toppar från minst sex olika berg. Grammatiko 002

Från byns utsiktsplats såg jag berget Grammos torna upp sig i fjärran, med sina toppar på 2.500 meter. Nere i dalgången ligger sjön Vegoritida. Grammatiko 019

På vägen ner syntes tre olika berg på en gång i soldiset: närmast Vermion, därefter Pieria och längst bort Olympus. Grammatiko 020

Åt ett annat håll tornade Voras (eller Kajmaksalan) upp sig. Även Paiko gick att se - och kanske även berget Chortiatis utanför Thessaloniki. Men då måste vädret vara klart och inte så disigt. Och förstås, som jag skrivit om tidigare, så finns det numera skidanläggningar på många av de här bergen. Så varför inte ta en vintersemester i Grekland nästa gång?

Posted by Ingabritt Tomboulidou at 02.16em to Inspiration , Resmål , Tips , Travel | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktisdag februari 15 2011

Phukets nordliga stränder

 P1160444På Nai Yang äter man färska skaldjur direkt på stranden.


De flesta resenärer som besöker Phuket kommer till populära Kata, Karon eller Patong i de södra delarna av ön. Men för dem som tycker att det kan bli lite för trångt med solstolar som tar upp varenda kvadratmeter strandyta så finns det andra alternativ - utan att man behöver lämna Phuket.

I de norra delarna av ön, bekvämt nära flygplatsen, ligger tre stränder som är väldigt annorlunda. Nai Yang är nog min favorit. Hit kommer de lokala fiskebåtarna in och flera restauranger serverar underbart färsk fisk och skaldjur på borden som de har placerat i sanden.

Nai Thong ligger lite söderut och är lika lugnt men något mer chict med lite mindre lokal känsla. Precis som i Nai Yang finns här en del skuggande träd på stranden vilket gör att inga parasol behövs.

Den nordligaste av Phukets stränder är den längsta - Mai Khao. Det går inte att se slutet av denna jätte och ändå har den knappt några besökare. En mil sandstrand nästan för dig själv? Om det låter lockande så är det hit du ska åka.

Posted by Lotta Zachrisson at 12.22em to Inspiration , Resmål , Tips , Travel | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag februari 11 2011

Salvatore Ferragamo's Museum i Florens för de modeintresserade!

När du ändå strosar runt längs Florens exklusiva shoppinggator och drömmer dig bort bland skor, väskor och designerplagg se till att inte missa en av de största modehusen i Florens, Salvatore Ferragamo, och dess museum.

P2020030 copyI samma palats där butiken ligger, Palazzo Spini Feroni invid Piazza Santa Trinità, finner ni museet.  Bara några meter från kanske den dyrbaraste shoppingatan i stan, via Tornabuoni.

"The museum’s footwear collection documents the entire span of Salvatore Ferragamo’s career, from his return to Italy in 1927 to 1960 the year he died. It highlights his technical and artistic skills which, through his color choices, the creativity of the designs and use of innovative materials made a fundamental contribution to the growth and establishment of Made in Italy."

  Låt er dras med in i La Dolce Vita.. med handgjorda skor som följt Hollywoodstjärnorna från tjugotalet och fram till idag.. och historien bakom ett modehus som alltid lagt stor vikt vid genuint italienskt hantverk.

hemsidan finner ni all nödvändig information.

Museet är öppet mellan kl 10.00 och kl 18.00 alla dagar utom torsdag. Inträdet är 5 euro. Piazza Santa Trinita 5/R, Florens.

P2020056 copy

 

 

 

 

 


Posted by Sophie Abrahamsson at 11.51fm to Inspiration , Museum , Sevärdheter , Shopping | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktorsdag februari 10 2011

Här odlas ditt te

P1150858 Här och där bland de gröna kullarna ser man kvinnorna som jobbar från morgon till kväll med att plocka bladen.

Munnar i Kerala har länge varit ett resmål för indier, ofta par som velat ha en romantisk weekend. Men nu börjar även fler och fler utländska resenärer hitta hit.

Framför allt är området känt för sina teodlingar vilket ger kullarna deras otroliga gröna färg. Munnar är namnet på orten där många väljer att bo för turer i de omkringliggande landskapen. Man kan promenera ut i teplantagerna direkt härifrån men många väljer annars att hyra en autorickshaw för att komma iväg lite längre. Oavsett vilket så är det inte ovanligt att stöta på hoper av kvinnor som plockar de finaste av tebladen under ett våldsamt tjatter. Enligt min guide gör tydligen männen inte ett lika bra jobb så därför är det kvinnorna som plockar.

Förutom teodlingar finns här vattenfall, höga berg, en nationalpark och spännande djurliv att titta på. Och naturen är verkligen storslagen!

Posted by Lotta Zachrisson at 10.33fm | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkmåndag februari 7 2011

Kreativ knytpunkt vid Karlsplatz i Wien

IMAG1493

En samlingspunkt för kulturellt begeistrade personer, en underbar liten institution, en hubb av trevliga aktiviteter som tar skepnaden av knasterkonserter, teaterproduktioner, kalsongförsäljning och hela kedjan av produktionsstöd för kreatörer. Utbudet är så allomfattande och ändå ger lokalerna där Brut håller hus ett väldigt ödmjukt intryck. Alltså, första uppfattningen man får är inget speciellt. Hade lika gärna kunnat vara en amatörteaterförening i Flen. Det går inte att riktigt sätta fingret på vad det är de gör, vilket är spännande. Ta en titt på programmet så förstår ni.

Övre plan har en mysig bar, en liten balkong där alla röker och snackar skit, och en DJ som lirar fräcka skivor. Befolkas av trevliga människor som är genuint intresserade av urbana kulturyttringar, inte av att försöka se ut som de är insatta i vad som anses vara inne (läs: hipsters).

Centralt beläget, Karlsplatz 5. Künstlerhaus och Kino intill. Kom som du är!

Posted by Anders at 08.50fm to Kultur , Nöje , Tips | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarksöndag februari 6 2011

Subkulturell safari i Wien

IMAG1527
Post-apokalyptisk hjort vakar över baren på IDA.

Är man rastlös och trött på det ordinarie klubb-utbudet, erbjuder Wien en del udda rariteter som faller under kategorin "underjord". Går man till exempel en barrunda uppför Gürtel, förbi mainstreamhaken Rhiz, Chelsea, B72 och så vidare, hamnar man till slut längst upp vid vägs ände, vid ett obskyrt ställe som heter Einbaumöbel. Vet man inte exakt var det ligger så är det knepigt att hitta in. Innan hade de inte hemsida men nu ser allting betydligt mer officiellt och tillgängligt ut. Källarband och spontana maskerader är ofta aktiviteterna. Lokalen är som ett stort garage. Tinnitusvarning: allting är på högsta volym. Baren minst sagt anspråkslös, man får skrika ut sina beställningar. WC är en plastig hytt med discobelysning, intill scenen.

Underjordklubb nummer två heter IDA (Idee direkte Aktion) och ligger inklämt på en anonym sidogata bakom Westbahnhof. Har man slut på fantasi på var att gå ut, när allting annat är stängt, finns denna källarlokal tillgänglig där man kan studera vänsteravantgardets subkulturella karaktärer. Utbudet är "Workshops, Musik, Performance, Cineastiska Aftonläsningar (enligt kommande annonserade "aftonläsning" handlar det om splatterfilm) Konst och Kommunikation". Bakom ett draperi hittar man dansgolvet. För några helger sedan var det electro som spisades, damen som arrangerade kvällen kom från Berlin och tyckte det var en rolig idé att spela elektronisk musik. Anarkisterna som stod intill dansgolvet såg dock lite fundersamma ut över musikvalet. I baren betalar man vad man vill för sin öl ("fri prispolitik") och intäkterna går till bandet som spelar för kvällen. 

Posted by Anders at 01.23em to Kultur , Nöje , Tips | Permalink | Comments (0)

Share/Save/BookmarkTravelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE