Blogg / Kommentera

torsdag mars 24 2011

Kaffe med utsikt

När man är på besök i Aten letar man gärna efter caféer eller restauranger som har bra utsikt över Akropolis. Det går ju inte att komma ifrån att den vyn är något alldeles extra.

Aten mars 2011 097

Och ett av de ställen som har just denna utsikt är det anrika Dionysios Zonar´s. Det ligger lite anonymt just där alla turistbussarna stannar och släpper av sina turistgrupper, det finns inte ens en skylt utanför. Men stället är väl etablerat, möblerna och miljön inomhus ger en smak av 60-tal (man kan t ex slå sig ner i en klassisk läderlappsfåtölj) och stamgästerna är många. Man kan också beundra konst av den kände grekiske 30-talisten Yiannis Moralis på väggarna.

Restaurangen på övre våningen anses hålla hög klass och på kvällarna har den stans bästa utsikt över det upplysta Parthenon. Men smakar det så kostar det, så är det ju. Själv brukar jag i alla fall ta en kopp kaffe som jag dricker långsamt, medan jag njuter av både miljö och utsikt.

Posted by Ingabritt Tomboulidou at 02.15em to Mat och dryck , Resmål , Restauranger , Tips , Travel | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE