Blogg / Kommentera

tisdag augusti 30 2011

New Yorkarna tog stormen med ro

324897_10150352351106763_597001762_9623062_5224864_o Många flygbiljetter behövde bokas om - och på flygplatserna rådde helt klart kaos på lördagförmiddagen.

Till att börja med tror jag nästan att de svenska medierna hajpade orkanen Irene mer än de amerikanska, men när helgen närmade sig rådde nästan domedagsstämning var man än tittade i tidningar och på TV. New Yorkarna, vars stad låg mitt i vägen för ovädret verkade dock ta det hela med ro.

Visst var det många som köpte extra konserver med mat, men det var ännu fler som köade i vin- och spritbutikerna för att handla till de spontana orkanfester som anordnades lite varstanns.

Min egen lägenhet låg i evakueringszon A vilket betydde obligatorisk utrymmning. Det var inget problem för mig eftersom jag sedan länge planerat en resa till USA:s västkust. Fast mitt flyg som egentligen skulle avgå på söndagen, stormens värsta dag, var jag så klart tvungen att boka om till fredagen.

När jag pratade med vänner i efterhand lät de nästan lite besvikna över att det inte ens blev ett riktigt oväder.
– En trädgren bröts av på Första Avenyn och en i Tompkins Square Park, rapporterade min kompis från East Village och sa att det såg roligt ut när alla stod och fotade "den enorma förödelsen".

Posted by Lotta Zachrisson at 04.30em | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE