Blogg / Kommentera

tisdag augusti 23 2011

Pedaldrivna konserter för grönaste elen

En sak som lockade mig att flytta till New York var alla inspirerande människor. Det finns en anda där som att allt är möjligt att genomföra om man bara vill det tillräckligt mycket. Drömmar blir liksom verklighet.

Jag fick ta del av ett sådant projekt, Pedal Power NYC, när en bekant bestämde sig för att, som en protest mot all smutsig energiförbrukning – olja, kol och utvinningen av naturgas – så ville han sätta ihop en festivaldag där allt var helt drivet av cyklister som trampade ihop elen.

101Cyklister_1200092Det var många som kom och cyklade under dagen för att hjälpa till att ge kraft åt konserterna.


101JoshFox400px_1200100Efter några månaders slit hade han 16 cyklar som genererade ström, han hade fått lov att arrangera det hela på centrala Union Square där tusentals människor passerar varje dag och en mängd olika band ville spela.

Under själva dagen var det över 200 personer, delvis från publiken, som hjälpte till att trampa på cyklarna som var uppställda utmed scenen och många verkade riktigt imponerade och inspirerade av initiativet. Kanske var det några som tänkte om och nu försöker hitta grönare vägar. Det är otroligt vad en person kan åstadkomma – med lite hjälp.

Bilden ovan: Filmaren Josh Fox, som blev Oscarsnominerad för "Gas Land" som handlar om problemen med naturgas, kom och cyklade.

Posted by Lotta Zachrisson at 09.35fm to Inspiration , Resmål , Tips , Travel | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE