Blogg / Kommentera

torsdag september 8 2011

I Chiang Mai lär man sig nytt

Mat_DSC00089 Härligt röd och grön curry som smakar som på riktigt.

Det har blivit intressant för många resenärer att inte bara lata sig utan även få ut något mer av semestern. En del åker på språkresor eller jobbar som volontärer.

Massage_P1170987 Själv har jag tänkt flera gånger då jag varit i Thailand att jag åtminstone ska gå en matlagningskurs, men det har hittills alltid fallit på tajming, att kurserna inte hållits på de orter eller tider jag kunnat.

Min senaste resa tog mig till den nordliga staden Chiang Mai och nu vet jag att det är hit man ska åka för att lära sig nya saker. Förutom matlagning finns här massor med möjligheter att lära sig ge thaimassage, färga batik eller prata thailändska till exempel.

Thai Cottage fick jag lära mig att laga fyra rätter under en kväll. Det börjar som vanligt med ett besök till marknaden där man får känna, lukta på och lära sig plocka ut de bästa råvarorna. Efter tydliga instruktioner har jag väl hemma igen lyckats återskapa en prefekt röd curry, tom kha gai, papaya sallad och mango med sticky rice.

En annan dag avsattes för att lära mig ge thaimassage på NAMO. Under 6-8 timmar får man lära sig att gå igenom hela baksidan av kroppen från fötter till axlar. Och det bästa av allt – man får lika mycket massage som man ger under kursen!

Posted by Lotta Zachrisson at 11.08fm to Inspiration , Mat och dryck , Resmål , Tips , Travel | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE