Blogg / Kommentera

torsdag november 17 2011

Laga Shabu Shabu på restaurang i New York

New Yorkare gillar att testa nya grejer - speciellt när det gäller restauranger. Tidningarna skriver varje vecka om det senaste sättet att äta på och sedan måsta alla springa iväg och prova. Den som väljer att bara öppna en vanlig krog får svårt att synas i mängden här.


Shabu_P1200627

Jag testade rätten på Poh32 & Shabu Shabu på St Marks Place, som kanske inte är det mest genuina av ställen, men vi lyckades i alla fall få maten riktigt god samtidigt som det kändes nyttigt. Extra plus för dygnet-runt-öppettiderna!

Det finns därför mycket som jag inte hunnit prova än. Igår blev det dags för Shabu Shabu, en rätt som ingår i det japanska köket. Borden man sitter vid har värmeplattor som man styr över själv och på dem placeras skålen med buljong. Enligt instruktionerna smaksätter man sedan buljongen själv med olika såser som ger styrka och smak och sedan är det dags att börja laga.

I med majs och squash, sedan olika grönsaker, svamp och kött eller fisk. Och den som vill kan kläcka i ett ägg också. Koka lite i taget och plocka ur och ät så fort det är klart. Till sist häller man i nudlar som njuts som en härlig, smakrik soppa.

Jag måste erkänna att de knapphändigt skrivna instruktionerna inte var tillräckliga utan vi gjorde istället nudelsoppa på alltihop samtidigt. Gott blev det i alla fall. Shabu Shabu kanske det inte var, men det betyder ju att jag fortfarande har något att se fram emot att prova för första gången.

Posted by Lotta Zachrisson at 02.06em to Inspiration , Mat och dryck , Resmål , Restauranger , Tips , Travel | Permalink | Comments (0)

Comments

The comments to this entry are closed.

Travelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE