Blogg

« december 2011 | Main

fredag januari 20 2012

Koh Phangans vilda fullmånefester

FullMoonParadise_P1170237 Det hela började vid Paradise Bungalows.

DagenEfter_P1170272 Den lilla ön Koh Phangan längs Thailands östkust är mest känd för sina galna fullmånefester. Det var här på stranden Haad Rin, vid Paradise Bungalows, som det började för många, många år sedan. Det var faktiskt ett födelsedagsfirande som blev aningen större än man hade väntat sig.

Nu vallfärdar tusentals människor varje månad till stranden och varenda hotellrum på ön fylls upp flera dagar innan. Längs hela stranden finns olika högtalarsystem med en mängd olika musik att välja på: house, disco, psy trance för att nämna några. Så kallade buckets - småhinkar som funkar som gigantska cocktailglas - säljs från raderna av improviserade barer som består av bord upställda i sanden. Gärna ackompanjerade av roliga skyltar som ska få dig att välja just deras drinkar.

Det trista är att dagen efter är stranden full av skräp: cigaretter, flaskor och fler flipflopsandaler än man kan räkna till. Thailändarna har dock börjat att ta ut en avgift på 100 baht (ungefär 21 kr) för partyt som går till att städa upp stranden – ett bra initiativ!

Letar du efter en magisk kväll under den runda fullmånen så kanske det finns bättre alternativ, men vill du ha en vild hålligång-natt så är det här fortfarande Thailands populäraste party.

Posted by Lotta Zachrisson at 01.37em to Inspiration , Nöje , Resmål , Tips , Travel | Permalink | Comments (0)

Share/Save/BookmarkTravelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE