Blogg

måndag mars 28 2011

Dubai World Cup & Earth Hour

I lördags var det World Cup i Dubai. Och då menar jag inte World Cup i cricket som vissa verkar tycka är årets event (framförallt när Indien spelar mot Pakistan....) utan Dubai World Cup horserace på Meydan racecourse. Denna prestigefyllda galopptävling är mest känd som världens dyraste pristävling i sin genre. Och förstapristagarna fick också lön för mödan. Den japanska ägaren till vinnaren, hästen Victoire Pisa, drog in en nätt summa på 10 miljoner USD för sin förstaplats.... Totalt delades över 24 miljoner USD ut under dagen på Meydan.

Men det är inte prispengarna eller loppet i sig som det skrivs mest om i tidningen dagen efter (även om de nog har viss betydelse för vinnaren får man utgå från) utan det är damernas klänningar, hattar och det efterföljande partyt på Meydan som ger spaltmeter för Dubaitidningarna. World Cup är ett av årets största party event, årets tillställning drog mer än 80 000 personer till den spektakulära Meydanarenan. Det finns flertalet olika paket för att följa world cup på plats inkl otaliga rätt snofsiga (och dyra) VIP paket, men de allra flesta "vanliga" människorna följer eventet från Apron Views, Meydans public area med flertalet öltält, champagnebarer och finklädda människor. Och där pågick partyt nog fortfarande när tidningarna gick till press imorse. Se lite bilder nedan, samt länk till Time Outs recension av årets event.

Time Out World Cup review

Generalpics0327_17_portrait

Stylesteak0327_1_gallery

Det var även ett annat event som ägde rum i Dubai under lördagskvällen. Även här firades earth hour, inkl en timmes totalt mörker från de byggnader och hushåll som deltog. Det är rätt effektfullt att se stora delar av en stad släckas ner på kommando får erkännas. Man får utgå från att hästarna på Meydan och de som partajade i området förhoppningsvis hade specialtillstånd för att slippa galoppera alt dricka öl i mörkret :)

Gulf news earth hour info

 

Posted by Linda Jacobsson Asting at 11.00fm to Aktuellt , Current Affairs , Kultur , Nöje , Resmål , Tips , Travel | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkmåndag oktober 4 2010

Filmhösten i Wien

Viennale Sommarens sista dag i Wien inträffade exakt i fredags. Då var det fortfarande t-tröjeväder och man kunde unna sig en Zwickl på sin terass om man ville. Nu regnar det non-stop istället. 

Perfekt läge då att investera i ett cinematekskort och njuta av den stundande filmhösten. Cinemateket, eller Filmarchiv Austria som det heter här, har i oktober tema Michael Haneke, en högst kontroversiell regissör som gillar att provocera sin publik. Häromåret sattes en nyinspelning upp av hans obehagliga film Funny Games i amerikansk tappning, med Naomi Watts i huvudrollen.

Sen kommer Viennale, som är den största filmhändelsen i Österrike med omnejd. Den är inte lika stjärnglittrig som Venedig eller Berlin, men smäller ganska högt internationellt ändå, och inte så få filmstjärnor letar sig hit. Förra året snubblade jag nästan på Donald Sutherland, vilket fick mig att fånstirra i gott och väl 10 minuter på behörigt avstånd. Han såg ju precis ut som en hemlig agent också i sin trenchcoat och yviga vita skägg. Dan därpå läste jag att han var här för att spela in en riddarfilm och ingen spionhistoria. John Malkovich brukar också hänga i Wien och uppträder ofta i teateruppsättningar.

21 oktober sätter det igång, 3 november är det final. Mer info på Viennale, där det officiella filmprogrammet kommer släppas den 12 oktober. Biljetter till de bästa filmerna går väldigt väldigt fort, så det gäller att tänka snabbt när man ska boka.

Posted by Anders at 03.23em to Current Affairs , Film , Nöje | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkfredag augusti 7 2009

Skandal utan motstycke skakar Australien

P6237022En av de största politiska skandalerna i australiensisk historia, ”Utegate”, verkar nu ha kommit till ända. Skandalen började med att den mycket omtyckte premiärministern Kevin Rudd anklagades för korruption, något som spred sig som en löpeld i medierna.

 

Oppositionen tog snabbt på sig uppgiften att reda ut saken och fann ett email att bevisa allt. Premiärministerns stöd sjönk som en sten och hans avgång var inte långt borta. Beviset gällde bilindustrin. Under finanskrisens tyngsta timme vädjade bilindustrin till regeringen om finansiell stöttning, utan respons. Vad email:et visar var att premiärministern nekade alla parter utom hans granne och gode vän, som fick ett omfattande ekonomiskt stöd. Under flera dagar var detta det enda som diskuterades i parlamentet.

 

Premiärministern sade sig ha bevis om att det var hans motståndare, oppositionens ledare, som låg bakom Utegate skandalen. Det beslutades att en opartisk grupp, i detta fall polisen, skulle undersöka saken. Oppositionen svarade med att vägra samarbeta i polisutredningen och förbjuda polisen att samla in oppositionens datorer för undersökning. Polisen förbisåg detta och genomförde sin undersökning. Resultatet blev att det så kallade beviset, email:et, var falskt och fabricerat av oppositionen. Nu riktades fokus istället på oppositionens ledare, och hans stöd sjönk till botten. Allmänheten krävde hans avgång men istället för att kliva av pekade han på sin närmaste man, skattmästaren (som i australiensisk politik är den näst mest inflytelserika personen efter ledaren).

 

Media, polisen och premiärministerns parti utsatte oppositionens skattmästare för hårda påtryckningar att berätta vad han visste. Men ganska snart fick skattmästaren ett sammanbrott och lades in på psykiatrisk klinik. I går berättade skattmästaren för media från sin psykiatriska klinik att det var han, som på eget bevåg fabricerade email:et och låg bakom Utegate skandalen, men att oppositionsledaren på ett tidigt stadium blev underrättad. Under dagen har premiärministern blivit friad från alla punkter om korruption, arbetet i parlament har återupptagits, men allmänheten skanderar fortfarande efter oppositionsledarens avgång.

Posted by Johan Arnberg at 07.00fm to Aktuellt , Current Affairs , Nöje | Permalink | Comments (0) | TrackBack (0)

Share/Save/Bookmarkonsdag juni 10 2009

Världens bästa flygplatser korade - Seoul bäst

Incheon Airport, South KoreaVärldens bästa flygplatser koras varje år av konsultfirman Skytrax inför deras årliga World Airport Awards. Detta år har de frågat 8,6 miljoner passagerare på 190 flygplatser runtom i världen – och vinnaren blev Sydkoreas internationella flygplats Incheon, belägen cirka 60 kilometer utanför huvudstaden Seoul. Incheon vann tätt följd av Hong Kong International och Changi i Singapore.

Bästa flygplatser i respektive del av världen
Europa - Zürich
Afrika – Kapstaden
Mellanöstern – Tel Aviv
Nordamerika - Dallas Fort Worth
Centralamerika - Panama
Sydamerika - Lima
Oceanien - Auckland

Andra intressanta utmärkelser
Bästa matutbud – Hong Kong International
Bästa bagageutlämning - Helsingfors
Renaste badrum – Kansai, Japan

Läs mer om World Airport Awards.

Vilken flygplats tycker du är bäst i världen?

Bild: tropical.pete

Posted by John Christoffer Sundström at 11.48em to Aktuellt , Current Affairs , Flygbolag & flygplatser , Travel | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktisdag mars 17 2009

Premiär med British Airways och mycket annat‏

Fantastisk kampanj med BA
Visst är det trevligt att få välja först? Nu släpper det anrika flygbolaget British Airways biljetter till världens alla hörn. Passa på att boka billiga flygbiljetter till de datum som passar just er bäst, idag är tillgängligheten total!

Resperiod: 17 mars - 3 juli 2009, 17 augusti – 30 september samt 1 oktober 2009 – 31 mars 2010.

Försäljningsperiod: 17 mars – 7 april 2009

Ps. Liknande biljetter finns även tillgängliga från Köpenhamn.

 
Stockholm
New York- kr.4202 Boston- kr.4392
Montreal- kr.5292 Toronto- kr.5280
Rio De Janeiro- kr.5875 Kingston- kr.6042
Bombay- kr.4881 Nairobi- kr.6426
Dubai- kr.4034 Kairo- kr.4094
USA-kampanj med LOT
LOT är affärsresenärernas val och har vunnit flera priser för utmärkt service. Just nu erbjuder LOT en kampanj till USA.

Försäljningsperiod: T.o.m. 31 mars 2009

Resperiod: T.o.m. 31 maj 2009

Ps. Vi vill upplysa om att LOT börjar flyga till Belgrad 4 gånger i veckan samt till Dnepropetrovsk, 2 avgångar i veckan, från och med 4 maj .
 
Stockholm
New York- kr.4236 Chicago- kr.4666

Posted by Travelstart at 02.35em to Aktuellt , Current Affairs , Flyg , Kampanjer , Tips , Travel | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkonsdag februari 25 2009

Fantastiska kampanjer till jordens alla hörn, boka innan 1 mars‏

Härlig kampanj till Nordamerika och Asien med SAS
SAS erbjuder för tillfället en fantastisk kampanj till Nordamerika och Asien.

Försäljningsperiod: T.o.m. 01 mars 2009.

Resperiod: Utresa t.o.m. 31 mars 2009.

Giltigt för Bangkok: Utresa 11 april – 13 juni 2009, sista dag för hemresa, 19 juni 2009
 
Stockholm
New York- kr.4500 Chicago- kr.4500
Washington- kr.4044 Seattle- kr.4250
Dubai- kr.4484 Bangkok- kr.6068
Sistaminutenkampanj med SWISS
SWISS är Schweiz nationella flygbolag med hubb i Zürich. SWISS flotta består av 75 flygplan som vintertid trafikerar 71 destinationer i 42 länder.

Nu har du möjlighet att flyga med SWISS till attraktiva destinationer, under mycket bra villkor.

Ta chansen att flyga extra billigt med SWISS!

Försäljningsperiod: T.o.m. 01 mars 2009.

Resperiod: Utresa 01 mars – 31 mars 2009, resan ska vara avslutad senast 01 april 2009.
 
Stockholm
Johannesburg- kr.6929 Boston- kr.4314
Shanghai- kr.4979 Miami- kr.4564
New York- kr.4464 Hong Kong- kr.5540
Los Angeles- kr.5464
Flyg med Östeuropas bästa flygbolag
Malev har funnits i 61 år och är Ungerns största flygbolag. Malev har sitt säte i Budapest och erbjuder både vanligt reguljärflyg, fraktflyg och charter. Malev har vid ett flertal tillfällen fått utmärkelsen “östeuropas bästa flygbolag". Malev är medlem i alliansen oneworld. Under vinterhalvåret flyger Malev till 48 destinationer i 34 länder.

Malev erbjuder just nu bra priser till spännande resmål runt om i Östeuropa.
 
Stockholm
Budapest- kr.1546 Aten- kr.2991
Sofia- kr.2994 Sarajevo- kr.3481

Posted by Travelstart at 03.59em to Aktuellt , Current Affairs , Flyg , Kampanjer , Tips , Travel | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkmåndag februari 16 2009

Oslagbar kampanj med BA, samt tips inför ett av världens kanske bästa jobb

Kampanj med British Airways
British Airways är ett av Europas största flygbolag och har sina rötter i det britsiska imperiets fornstora dagar. Nu har du möjlighet att flyga med detta anrika flygbolag till priser som slår det mesta som finns ute på marknaden.

Resperiod: 1 – 31 mars 09, ( för London, 13 februari – 30 juni 09)

Försäljningsperiod: T.o.m. 12 mars, ( för London, t.o.m. 31 mars 09)
 
Stockholm
Dubai- kr.3295 Kairo- kr.3250
Los Angeles- kr.4514 London- kr.1222
Johannesburg- kr.4968
Världens bästa jobb?
Turistbyrån i den australiensiska provinsen Queensland har dragit igång en kampanj som fått många att tappa andan. Alla som vill har nu möjligheten att ansöka till vad de själva kallar världens bästa jobb - ett sex månaders uppdrag som går ut på att vara övakt på Hamilton Island utanför landets soliga östkust.

De betungande arbetsuppgifterna kommer att bestå av att mata fiskarna i det hus man förfogar över, hämta posten, snorkla, dyka, utforska öns omgivningar och sedan förmedla till omvärlden allt vad denna del av landet har att erbjuda. För besväret får man cirka 850 000 kronor. I klarspråk – ett halvår långt, välbetalt äventyr!

Sista ansökningsdagen är den 22 februari.
 
Ansök nu!
Ny chans att tävla om en resa för två till Tel Aviv!
Tel Aviv, som i folkmun även kallas ”staden som aldrig sover”, var den första moderna judiska stad som byggdes i Israel och är nu landets ekonomiska och kulturella center. Det är en livlig stad med underhållning, kultur, konst och festivaler samt ett aktivt nattliv.

Tävla med Air Baltic www.airbaltic.com, Israeliska Statens Turistbyrå och Travelstart. Priset är flyg för två från Stockholm – Riga - Tel Aviv samt 3 övernattningar på hotell Vital i Tel Aviv.

Posted by Travelstart at 04.30em to Aktuellt , Current Affairs , Flyg , Kampanjer , Tips , Travel | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkmåndag februari 9 2009

Tävla om en resa till Tel Aviv, Bangkok fr 5926 och andra fina erbjudanden‏

Flyg med ett av världens bästa flygbolag
SAS erbjuder helt fantastiska priser till utvalda destinationer.

Säljperiod: 31 januari 2009 – 15 februari 2009

Resperiod: Utresa 09 februari 2009 – 30 april 2009

Giltigt för Bangkok; utresa 11 april 2009 – 13 juni 2009, sista hemresedag 19 juni 2009
 
Stockholm
New York- kr.4376 Chicago- kr.4376
Washington- kr.3918 Seattle- kr.3868
Beijing- kr.4357 Bangkok- kr.5926
Tävla om en resa för två till Tel Aviv!
Tel Aviv, som i folkmun även kallas ”staden som aldrig sover”, var den första moderna judiska stad som byggdes i Israel och är nu landets ekonomiska och kulturella center. Det är en livlig, aktiv stad med underhållning, kultur, konst och festivaler samt ett livligt nattliv.

Tävla med Air Baltic www.airbaltic.com, Israeliska Statens Turistbyrå och Travelstart. Priset är flyg för två från Stockholm – Riga - Tel Aviv samt 3 övernattningar på hotell Vital i Tel Aviv.
 
Till tävlingen
Grymma priser till Asien med Finnair
Missa inte Finnairs nya kampanj till Asien. Perfekt för dig som kan planera dina resor i god tid. Som vanligt kan du räkna med hög service, Finnair har dessutom belönats med fyra stjärnor och beteckningen ”kvalitetsgodkänd av Skytrax”.

Försäljningsperiod: 20 januari – 13 februari 2009.
Resperiod: Tokyo 16 januari –31 mars 2009, Hongkong 15 februari –30 juni 2009, Bangkok 12 april – 30. juni 2009. Övriga destinationer sista resdag – 30 juni 2009.
 
Stockholm
Bombay- kr.4440 Delhi- kr.4081
Beijing- kr.4583 Shanghai- kr.4763
Nagoya- kr.6489 Osaka- kr.6531
Tokyo- kr.7775 Seoul- kr.6700
Hong Kong- kr.5897 Bangkok- kr.6230
Göteborg
Bombay- kr.4425 Delhi- kr.4064
Beijing- kr.4566 Shanghai- kr.4746
Nagoya- kr.6472 Osaka- kr.6516
Hong Kong- kr.5880 Bangkok- kr.6213
Tokyo- kr.7758 Seoul- kr.6685

Posted by Travelstart at 02.09em to Aktuellt , Current Affairs , Flyg , Kampanjer , Tips , Travel | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktisdag februari 3 2009

Prisfall hos Norwegian

Prisfall över Sverige, Skandinavien och Europa!
Just nu har Norwegian många biljetter från bara 319 sek, enkel resa inkl skatter och avgifter.
 
Du hittar och köper enkelt biljetten i vår Lågpriskalender på norwegian.se.

Posted by Travelstart at 12.54em to Aktuellt , Current Affairs , Flyg , Tips , Travel | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkmåndag februari 2 2009

Upptäck Irland på Saint Patrick's Day!

Upptäck Irland på Saint Patrick's Day!
Den 17 mars varje år samlas miljontals människor från världens alla hörn för att fira Saint Patrick's Day, som anses vara en av landets viktigaste helgdagar. Den bästa platsen för att uppleva denna fantastiska fest och högtid är såklart på Irland, där festligheterna tar plats i varje stad och by runt om hela ön.

Passa på att besöka Irland denna Saint Patrick's och upplev det vackra landskapet, kulturen och det vänliga bemötande Irland är känt för!

PS: För att fira Saint Patrick's Day erbjuder Ireland's Blue Book 20% rabatt på speciellt utvalda hotell exklusivt för Travelstarts kunder. Erbjudandet pågår fram till 17 mars. Först till kvarn gäller!
 
20 % rabatt vid bokning av hotell
För mer information om Irland
Kampanj med Swiss
SWISS är Schweiz nationella flygbolag med hubb i Zürich. SWISS flotta består av 75 flygplan som vintertid trafikerar 71 destinationer i 42 länder. Ta chansen att flyga extra billigt med Swiss.

Försäljningsperiod: 1/2 - 15/2 09

Reseperiod: 1/2 - 31/3 09

P.s. Bra priser finns även tillgängliga från Göteborg.
Säljperiod: Fram till 13 februari.

 
Stockholm
Boston- kr.4165 Miami- kr.4415
New York- kr.4195 Johannesburg- kr.5755
Aten- kr.1915 Barcelona- kr.1834
Budapest- kr.1717 Moskva- kr.2143
Paris- kr.2510 Rom- kr.1775
Vinterkampanj med Austrian
Passa på att flyga till Mellanöstern, Thailand och Europa till mycket attraktiva priser.

Försäljningsperiod: T.o.m. 31/3 09

Resperiod: 1/2 - 5/4 09, (Bangkok 1/2 - 30/4 09), (Aten, Barcelona Rom 5/6 09)
 
Stockholm
Barcelona- kr.2297 Aten- kr.2586
Istanbul- kr.3725 Kairo- kr.3823
Damascus- kr.4273 Ankara- kr.3575
Göteborg
Dubai- kr.5056 Kairo- kr.3823
Ankara- kr.2708 Istanbul- kr.2658
Kiev- kr.2738 Damascus- kr.4256

Posted by Travelstart at 03.16em to Aktuellt , Current Affairs , Flyg , Kampanjer , Resmål , Tips , Travel | Permalink | Comments (0)

Share/Save/BookmarkTravelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE