Blogg

torsdag april 15 2010

Vulkanen på Island

På grund av vulkanutbrottet på Island har vi jättelånga väntetider på telefon. Vi ber om ursäkt för detta. Resenärer som är påverkade av situationen ombeds kontakta respektive flygbolag för att få korrekt information om era flyg. För senaste nytt rörande situationen, håll er även uppdaterade via nyhetskanaler.
 
Tack för att ni är förstående.

Posted by Travelstart at 05.14em to Aktuellt , Flyg , Flygbolag & flygplatser | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkonsdag februari 17 2010

Ny flyglinje från Umeå till Vasa och Riga

Snart får vi en ny flyglinje från Umeå! Den 29 mars i år startar flygbolaget Air Baltic flyglinjen Umeå - Vasa - Riga, som sedan länge varit önskad.

Umeås geografiskt sett närmaste stad är ju faktiskt Vasa och nu blir det alltså lättare, och förhoppningsvis billigare, att ta sig dit. Slutdestinationen på linjen är 2014 års kulturhuvudstad Riga (som kommer att dela uppdraget som kulturhuvudstad med Umeå), men kommer att ha en mellanlandning i Vasa. Flygplanen som kommer användas är mindre propellerplan med plats för ungefär 50 personer ombord.

Priserna kommer att variera, men en enkelbiljett kommer starta på kring 20 euro för en resa från Umeå till Vasa och 40 euro för en resa från Umeå till Riga. Billigare och smidigare än att ta båten över finska viken. Riga anses även ha en stor och bra flygplats med avgångar till över 60 olika destinationer. Kul att Umeå kommer upp sig, tycker jag!

Posted by Lenita Kääriä at 02.47em to Aktuellt , Flyg , Flygbolag & flygplatser | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktorsdag december 31 2009

Extra säkerhet för USA-flyg

Många har väl läst om att det nu har införts extra säkerhetskontroller för dem som ska flyga till USA. Det beror förstås på att en man lyckades smuggla in bombmaterial på ett plan från Amsterdam till Detroit.

Olika bolag verkar välja olika sätt att handskas med detta. En del sägs nu tillåta mindre handbagage, förbjuda filtar eller småobjekt som pennor under inflygningen eller att man inte får gå på toa under sista timmen.

Själv flög jag precis med SAS från Stockholm till New York och det enda som gällde här var en extra säkerhetskontroll. Jag har på en tidigare flight blivit utplockad för ett stickprov och den här kontrollen är liknande, men nu ska alltså varenda passagerare kollas noggrannt. Varenda pinal i handbagaget plockas ut och gås igenom ner till att känna på tuggummipaket och bläddra igenom kvitton i plånboken. Man blir också kroppsvisiterad - dock med kläderna i behåll.

Men alla kan räkna ut att det här tar tid. Normalt brukar jag anlända till flygplatsen 1,5 timme innan. Nu kom jag 2,5 timmar i förväg och det var inte tid för nån taxfreeshopping utan man får gå raka vägen till gaten. När jag gått igenom blev köerna långa och alla var inte klara när planet skulle avgå. Så mitt råd är: Anländ till flygplatsen 2,5-3 timmar i förväg nu den närmsta tiden.

Posted by Lotta Zachrisson at 10.35fm to Aktuellt , Flyg , Travel | Permalink | Comments (3)

Share/Save/Bookmarksöndag november 22 2009

Hangar 7, ett mysigt skrytbygge


Strax utanför Salzburgs internationella flygplats ligger en udda skapelse, även den en flygplats men av en helt annan karaktär.

Platsen heter Hangar 7 och inrymmer bland annat en lyxig restaurang med menyer från världsberömda kockar, ett flygplansmuseum och en ständigt pågående internationell konstutställning. Hangaren ägs av ingen mindre än Dietrich Mateschitz – miljardär, flygplansfantast och uppfinnaren av energidrycken Red Bull. Fenomenet Dietrich är egentligen värt att skriva en helt egen bloggpost om, för i Salzburg och i viss mån Österrike har han närmast en mytisk kultstatus.

Det är gratis inträde till museet och att bara spatsera omkring inne i hangaren är rofyllt, då hangarbygget består av ett massivt och böljande stålnät med generöst ljusinsläpp från alla glasinfattningar. Väl värt ett besök då det kan tilltala många - här upplever man en intressant blandning av kulinariska specialiteter, lyx, flygplanshistoria, extremsport, arkitektur och konst. Även den spatiösa toaletten på nedervåningen är en fascinerande konstruktion man aldrig glömmer (!).

 

Posted by Anders at 11.09fm to Flyg , Flygbolag & flygplatser , Mat och dryck , Museum , Restauranger , Sevärdheter , Sport , Tips | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkmåndag oktober 5 2009

Nytt grekiskt flygbolag

Stolos4

Nu är det statliga grekiska flygbolaget Olympic Airlines saga all efter 52 års flygningar med Grekland som bas. Företaget har privatiserats och köpts upp av företaget MIG och torsdagen den 1 oktober gjordes officiellt den första flygturen med det nya flygbolaget som heter "Olympic Air".

Det nya Olympic Air kommer till att börja med att ha 32 flygplan och flyga till 19 inrikesdestinationer och 17 utrikes. Flygningar över Atlanten kommer att ske i samarbete med andra flygbolag.

Privatiseringen av Olympic har föregåtts av en mängd protestaktioner från anställda som var rädda att förlora sina jobb. Det nya bolaget har för närvarande 5000 anställda.

Första flygningen med det nya bolaget gick i torsdags från Aten till Thessaloniki, precis som första flygningen för det gamla Olympic Airlines år 1957.

Posted by Ingabritt Tomboulidou at 10.11fm to Aktuellt , Flyg , Travel | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkmåndag juli 6 2009

Vinn en spa-resa till Irland!‏

Lufthansa
När det gäller att hitta billiga flygbiljetter lönar det sig oftast att vara ute i god tid. Lufthansa erbjuder nu en fantastisk kampanj till personer med framförhållning.

Ta en titt på nedanstående prisexempel.

Försäljningsperiod: T.o.m. 6 augusti 2009
Resperiod: 1 oktober 2009 – 31 mars 2010

P.s. Dessa priser finns även tillgängliga från Göteborg.

 
Stockholm
Los Angeles- kr. 5349 Philadelphia- kr.5123
Boston- kr.5078 Casablanca- kr.3791
Köpenhamn
Philadelphia- kr.5569 Los Angeles- kr.5349
New York- kr.4765 Chicago- kr.4765
Detroit- kr.5545 Casablanca- kr.4147
Vinn en spa-resa till Irland!
Var kan det vara bättre koppla av, hämta krafter och uppleva något nytt än på den härliga, sköna ön Irland?

Andas frisk och ren luft; fördjupa dig i landets historia och kulturarv och låt dig inspireras av det du ser och upplever på Irland.

Irland är numera en ledande internationell spadestination. Här finns en uppsjö fantastiska anläggningar på sagolika, avsides belägna platser. Här får du uppleva det allra senaste inom spaområdet, behandlingar som får dig att sväva på moln i behandlingsrum som är belägna i fascinerande omgivningar. Du kommer att njuta i fulla drag av din sparesa till Irland.

Lägg därtill den legendariska irländska vänligheten, det rofyllda landskapet, den hälsosamma, lokalt producerade maten och ett uppriktigt engagemang att ge kvalitet och service, och du har det perfekta erbjudandet: en naturlig, hälsobringande upplevelse som ger dig avkoppling, välbefinnande och inspiration.

Priset är 2 flygbiljetter med SAS till Irland och 2 nätter på The Europe Hotel & Resort, Killarney, County Kerry – i en fantastisk omgivning, med 5-stjärniga lyxiga hotellrum, har fått utmärkelsen "Best New Spa 2009".
 
Tävling Mer information
Austrian Airlines
Austrian erbjuder fantastiska priser till destinationer i Mellan-och Fjärranöstern.

Försäljningsperiod: T.o.m. 8 juli 2009
Resperiod: Kairo 1 november 2009 – 31 mars 2010, övriga 1 oktober 2009 – 31 mars 2010

P.s. Dessa priser finns även tillgängliga från Göteborg
 
Stockholm
Kairo- kr.3270 Dubai- kr.3105
Delhi- kr.4979 Tel Aviv- kr.3153
Beijing- kr.5426 Tokyo- kr.6139
Köpenhamn
Kairo- kr.3081 Dubai- kr.3046
Delhi- kr.4555 Tel Aviv- kr.3084
Beijing- kr.4557 Tokyo- kr.5080

Posted by Travelstart at 03.29em to Aktuellt , Flyg , Flygbolag & flygplatser , Kampanjer , Tips , Tävlingar | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktisdag juni 23 2009

Unikt 2-dagarserbjudande med Air Berlin‏

Air Berlin
Nu har du chansen att boka helt galet billiga biljetter med det moderna flygbolaget Air Berlin. Dessa superpriser gäller till och med i morgon kväll kl 23.59.

Priserna gäller för resor i juli och augusti.

Detta är bland det bästa vi har sett!
 
Stockholm
Berlin- kr.1043 Hanover- kr.1057
Wien- kr.1054
Köpenhamn
Berlin- kr.1098 Duesseldorf- kr.1101
Los Angeles is waiting for you!
Det finns fortfarande tid kvar att tävla med Travelstart för att vinna flygbiljetter till Los Angeles med Swiss. Priset är två flygbiljetter till den spännande staden Los Angeles. Tävla nu och vinn ditt livs resa!
 
Tävling
Los Angeles- 4485 kr
Turkish Airlines
Turkish Airlines har genom åren fått ett antal anmärkningsvärda utnämningar. Flygbolaget fick bland annat utmärkelsen för ”Bästa sydeuropeiska flygbolag 2009” på Skytrax Awards.

Flygbolaget har även belönats med 4 stjärnor på så gott som samtliga klasser, vilket ytterligare är ett bevis på dess höga service.

På Travelstart hittar du alltid de bästa priserna med Turkish Airlines.
 
Stockholm
Istanbul- kr.2683 Antalya- kr.3619
Shanghai- kr.4371 Hong Kong- kr.3580

Posted by Travelstart at 05.46em to Aktuellt , Flyg , Kampanjer , Tips | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkmåndag juni 22 2009

Ett stort steg närmare rymdturism

Virgin Galactic Spaceport by Roberto AlaminoFörra veckan togs ett stort steg närmare möjligheten att som turist få resa upp i rymden. I New Mexico i USA var det i fredags nämligen den officiella starten på byggandet av Spaceport America - världens första facilitet för rymdturism. Delstatens guvernör Bill Richardsson uttalade vid en ceremoni stora ord om hur New Mexico investerat i och är redo att ligga i framkanten för den nya, kommersiella rymdindustrin. Och visst har de investerat. Prislappen för Spaceport America ligger på 200 miljoner dollar, och är finansierat av delstaten själv.

 

De första avgångarna upp i rymden beräknas till år 2010 och det är affärsmannen och entreprenören Richard Bransons företag Virgin Galactic som kommer att hålla i den biten av verksamheten. Hittills, enligt Branson själv, har 45 000 personer från 120 länder registrerat intresse för att få besöka rymden. Priset för varje resa är 200 000 dollar. När man fått rullning på verksamheten är visionen att köra en flight i veckan, med en kapacitet att ta sex personer åt gången.

Innan varje avgång kommer turisterna att få träna i minst tre dagar, vilket lär behövas. Att resa till rymden är ju knappast som att resa till Kanarieöarna.

 

Läs mer om Virgin Galactic, och Spaceport America.

 

Bild: Roberto Alamino

Posted by John Christoffer Sundström at 07.00fm to Aktuellt , Flyg , Flygbolag & flygplatser , Travel | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarkonsdag juni 17 2009

Hotell till superpriser‏

Hotell
På Travelstart kan du boka hotell till bra priser och oslagbar flexibilitet. Just nu är vårt hotellutbud större än någonsin tidigare, och det firar vi med extra låga priser till utvalda destinationer inom Europa.

Passa på!

 
Stockholm- fr. 400 kr Barcelona- fr. 721 kr
Aten- fr. 160 kr Madrid- fr. 452 kr
Paris - fr. 354 kr
Besök Japan i sommar
Finnairs ansträngningar för att erbjuda de smidigaste och bekvämaste avgångarna till Asien har verkligen lyckats. Kombinationen av geografiskt läge och smidigheten kring Helsingfors flygplats gör Finnair till det självklara valet för Asienresenären.

Försäljningsperiod: T.o.m. 30 juni 2009

Resperiod: T.o.m. 31 augusti 2009

P.s. Bra priser med Finnair finns även tillgängliga från Göteborg.
 
Stockholm
Nagoya- kr.6033 Osaka- kr.6039
Köpenhamn
Nagoya- kr.6303 Osaka- kr.6315

Posted by Travelstart at 06.07em to Aktuellt , Flyg , Hotell , Kampanjer , Tips | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktisdag juni 9 2009

Vinn ditt livs resa‏

Los Angeles is waiting for you!
Tävla på Travelstart och vinn flygbiljetter till Los Angeles med Swiss. Priset är två flygbiljetter till den spännande staden Los Angeles. Tävla nu och vinn din livs resa!
 
Tävling
Röda priser med Austrian
Flyg med Austrian till trevliga destinationer världen över. Just nu är priserna extra förmånliga.

P.s Priserna finns även tillgängliga från Göteborg.

Försäljningsperiod: T.o.m. 15 juni 2009.
Resperiod: T.o.m. 31 augusti 2009.


 
Stockholm
Dubai- kr.4299 Tel Aviv- kr.4196
Exklusivt golferbjudande
Irland har några av världens mest storslagna golfbanor. De anrika banorna erbjuder natursköna upplevelser i varierande miljö. Efter rundan rekommenderas ett besök till puben, irländarna är ju trots allt ett av världens mest gästvänliga folk.
 
Till golferbjudande

Posted by Travelstart at 07.00fm to Aktuellt , Flyg , Kampanjer , Tips | Permalink | Comments (0)

Share/Save/BookmarkTravelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE