Blogg

fredag augusti 12 2011

Hett kaffe - I'll see you in court

Jag gjorde nyligen ett radiojobb om konsumentmakt i New York. Som juridisk expert på stämningar pratade jag med advokaten Scott Schaeffer på firman Olshan & Grundman, och han nämnde bland annat den kända stämningen som handlade om att McDonalds serverade för hett kaffe.

Jag själv kommer bara ihåg historien som en episod i Seinfeldt, där Kramer smugglar in en kopp på en biograf och när han bränner sig efter att ha klumpigt snubblat så väljer han att stämma kaffekedjan. Men historien baseras alltså på ett riktigt fall där kvinnan som stämde vann och fick en okänd men stor summa pengar i skadestånd.

I år har en dokumentär kommit ut som heter "Hot Coffee" och som försöker förklara att de som stämmer inte bara är en hög knäppisar som försöker tjäna en lätt hacka pengar. I New York visades filmen för fullt hus och oavsett vad man tycker verkar den framkalla känslor.

Posted by Lotta Zachrisson at 04.47em to Film , Resmål , Television , Tips , Travel | Permalink | Comments (0)

Share/Save/Bookmarktisdag maj 19 2009

Fotbollsfeber och Eurovisionbesvikelse på Gran Canaria

090518_Barcelonafotboll_awwwviajar24hcom Det är fotbollsfeber nu i Spanien, på Gran Canaria och framför allt i Barcelona. Förra veckan så vann fotbollsklubben Barcelona, för första gången på många år ”Kungens cup” och i lördags vann man den spanska ligan. Man vann på grund av att laget på andra plats (Real Madrid) förlorade sin match. Och även om det återstår ett par matcher och Barcelona förlorade sin match den 17 maj så har man så stort försprång i poäng att det är omöjligt för de andra lagen att komma ikapp.

Eurovision Song Contest, som gick av stapeln i lördags, blev helt överskuggad av fotbollen. Och det fastän Spanien, för en gång skull, skickat en sång med vinnarchanser. Det trodde vi i alla fall (vi som följde tävlingen) ända tills man började rösta och Spanien, Sverige och Tyskland (alla respresenterade i min soffa för att rösta) nästan slutade utan att komma över 10-poängsstrecket. Missförstå mig inte, Norges låt var kanon och killen var jättesöt men att så bra låtar som vi andra hade nästan skulle hamna på noll poäng var otroligt överraskande.

Men tillbaka till fotbollen. Inget lag i Spanien, och det är osäkert om det finns i Europa, har vunnit alla tre titlarna samma år. Det som fattas nu för Barcelona är Champions League-titeln. Och om den spelar man den 27 maj mot Manchester United i Rom. Manchester som förra veckan också vann sin liga. Nu är det bara att vänta och se vad som händer.

Hela Spanien kokar av förväntningar. Många hoppas på vinst men många hoppas också på förlust.
- Inte kan väl dessa Barceloner få vinna allt?!?

Själva staden Barcelona, eller ”presidenten” för staden (jag vet inte hur jag ska översätta) har gått ut med att säga att det får vara nog med firande i stadens centrum. Man får leta reda på ett annat ställe att fira på. Vi får väl se hur det går med det försöket om de vinner Champions också. Då river nog fansen hela staden…

Till fotbollsklubben Barcelonas hemsida >>>

Barcelona anländer och firar seger

Foto: A.www.viajar24h.com

Posted by Yohanna Ode at 02.21em to Aktuellt , Kultur , Nöje , Resmål , Sport , Television | Permalink | Comments (0)

Share/Save/BookmarkTravelstart VIP Om Travelstart Annat Rättsligt
Copyright © 1999-2007 Travelstart Nordic AB

Portions copyright Donvand Ltd. 2006
IATA Certified Travelstart SE Travelstart NO Travelstart DK Travelstart FI Travelstart DE